AAN DE SLAG MET SNELLE KLEUTERS
informatie:
map
115+ pagina's
auteurs: Marian Habermehl en Lilian van der Poel
 
Jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong begeleiden
Na het signaleren van een ontwikkelingsvoorsprong bij een kleuter wil je hem ook kunnen begeleiden. Er ontstaan vragen als: ‘Wat hebben deze kleuters nodig?’ en ‘Hoe kun je zorgen dat ze zich zo ontwikkelen dat ze zelfverzekerd hun schoolperiode doorlopen?’

Aan de slag met Snelle Kleuters biedt hier het antwoord op. De auteurs hebben voor ogen met deze map de begeleiding van snelle kleuters naar een hoger niveau te brengen dan alleen het bieden van verrijkingsmateriaal. Doel is om met deze manier van werken ook daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van belangrijke vaardigheden.

De groeimindset van Snelle Kleuters
‘Knap’ is een staat van zijn, daar kun je niets aan veranderen. Ben je snel, dan kun je nog sneller worden door te oefenen. Daar kun je zelf invloed op uitoefenen. En dat is waar het met veel kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong misloopt. Ze denken dat ze alleen maar slim zijn als ze alles goed doen, en zitten totaal niet meer in de leerstand. Door de naam willen we graag de nadruk leggen op de groeimindset in plaats van op de vaste mindset .

Wat biedt Aan de slag met Snelle Kleuters?
In de map Aan de slag met Snelle Kleuters vind je niet alleen de aanpak om vaardigheden te leren, maar ook informatie over het leerproces en het doel van leren. Door doelen te stellen wordt het namelijk inzichtelijk, zowel voor jou als leerkracht als voor de leerling, dat er iets te leren valt. Omdat mindset een belangrijk onderdeel is bij het leren van vaardigheden hebben we daar een apart hoofdstuk aan gewijd.

In de map vind je een stappenplan dat je door het proces heen loodst. Van het zoeken naar de te ontwikkelen vaardigheid tot het uitvoeren van het plan, alles is overzichtelijk te vinden.

Voor het signaleren van een ontwikkelingsvoorsprong is er de map Knappe Kleuters.

 


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
EXPSN01Aan de slag met snelle kleuters€ 99,95
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Hoogbegaafdheid SurvivalgidsHoogbegaafdheid Survivalgids

lees meer Lees Meer
Hoogbegaafdheid in kaartHoogbegaafdheid in kaart

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan