AUTISME SURVIVALGIDS
informatie:
160 blz.
2-kleurenillustraties
8-12 jaar
uit de Survivalreeks
bijlagen:
Inhoudsopgave Autisme Survivalgids
Inleidend hoofdstuk Autisme Survivalgids
Voorwoord Autisme Survivalgids
 
Praktische survivalgids voor kinderen met autisme
De Autisme Survivalgids legt aan kinderen uit wat autisme is en hoe je ermee kunt omgaan. Een praktisch, geïllustreerd boek voor iedere leerling (en zijn omgeving) die met autisme, PDD-NOS of Asperger te maken heeft.
De gids laat autistische leerlingen op een plezierige manier nadenken over oplossingen voor moeilijke en lastige situaties. Het boek maakt het leven van deze leerlingen niet makkelijker, maar het leert hen wel dat 'overleven' kan, ook al gaat het soms niet eenvoudig.

Voor welke leerlingen is de Autisme Survivalgids geschikt?
De Autisme Survivalgids is geschikt voor leerlingen van groep 4 t/m groep 8. Leerlingen kunnen het boek zelfstandig lezen, maar het is ook geschikt om met een ouder of verzorger te lezen. Het boek is een waardevolle aanvulling voor iedereen die in zijn (werk)omgeving met autistische leerlingen te maken heeft.

Waaruit bestaat de Autisme Survivalgids?
De Autisme Survivalgids bestaat uit:

  • Uitleg en tips voor gebruik van het boek
  • Vijftien duidelijke, overzichtelijke hoofdstukken 
  • Veel 'overlevingshoofdstukken'. Hoe overleef ik: iets nieuws, het schoolplein, moeilijke lessen, samen spelen, feestjes, verlies, vakantie enz.
  • Tips, weetjes én grapjes
  • Heel veel illustraties en nog veel meer.


De Autisme Survivalgids is geschreven in samenwerking met Autisme Centraal.


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order

Kerndoelenverantwoording:

0 Leergebiedoverstijgend: Deze uitgave is gericht op het ontwikkelen van algemene vaardigheden. Bij deze uitgave kan het zijn dat er geen specifiek leergebied wordt aangegeven. Deze uitgave is bijvoorbeeld gericht op het zelfbeeld, zintuiglijke en motorische mogelijkheden, omgaan met beperkingen, omgaan met hulpmiddelen of nieuwe media.
Recensies

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan