GEOMETRIE VOOR DE BASISSCHOOL
informatie:
80 A4 kaarten in kleur
16 kopieerkaarten zw/w
uitgebreide materialenset
eenvoudige kunststof opbergbox
ook met recht-van-retour te bestellen
bijlagen:
A4-Folder Geometrie voor de Basisschool
Handleiding Geometrie
Inhoud opdrachtkaarten Geometrie
Overzichtsfoto opdrachtkaarten
Recensie in Volgens Bartjens januari 2010
Voorbeeldkaarten A blauw Geometrie
Voorbeeldkaarten B geel Geometrie
Voorbeeldkaarten C rood Geometrie
Overzichtsfoto materialenset
 
Ruimtelijk inzicht bevorderen met handelend leren!
Ruimtelijk inzicht is een lastig onderdeel van het rekenen. 'Je hebt het of je hebt het niet...', hoor je wel eens zeggen. Feit is dat het rekenniveau van leerlingen van groep 6 sinds 1995 geleidelijk aan is gedaald. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek dat in het voorjaar van 2007 is uitgevoerd. De onderzoekers toetsten scholieren van 9 en 10 jaar in 36 landen. Nederland staat op de internationale ranglijst van rekenvaardigheid op nummer 9. Kinderen op Nederlandse scholen hebben volgens de onderzoekers vooral moeite met geometrische vormen en met meten. Dit is echter een goed te ontwikkelen rekenthema en ook nog zeer uitdagend aan te bieden!

De leerlingen gaan met Geometrie voor de basisschool handelend en heel actief aan de slag. De meeste rekenmethoden besteden niet veel aandacht aan het onderwerp terwijl toch ook oudere leerlingen extra oefening ter verbetering van de ruimtelijke oriëntatie en het ruimtelijk inzicht heel goed kunnen gebruiken, ook voor het vervolgonderwijs. Om dit onderdeel op school gestructureerd en beter tot zijn recht te laten komen is Geometrie voor de basisschool ontwikkeld! 

Bekijk de demo van Geometrie voor de basisschool:
 

Meten en meetkunde vallen onder de kerndoelen van het basisonderwijs. Geometrie voor de basisschool gaat vooral in op het oplossen van meetkundige problemen 'in de ruimte'. Er wordt ruim aandacht besteed aan het oefenen van inzicht, de waarneming en de oriëntatie in de ruimte. Van de leerlingen wordt gevraagd om creatieve oplossingsmethoden te bedenken. Geometrie voor de basisschool bevat heel veel originele opdrachten, brengt handelend leren in de midden- en bovenbouw, bevordert het zelfstandig werken, en daagt leerlingen uit tot zelfontdekkend leren met zeer aantrekkelijke opdrachten.

 

Zelfstandig werken met opdrachtkaarten, drie onderwerpen en twee niveaus!
Geometrie voor de basisschool gebruik je in meerdere groepen en je bepaalt zelf wanneer je ermee begint. Per leerling kun je bijhouden welke opdrachtkaarten zijn gedaan en hoe deze zijn gedaan. Kinderen kunnen ook zelf nakijken. Het zeer complete pakket is heel geschikt voor zelfstandig werken, hoekenwerk, vrije opdrachten én ook voor gebruik binnen de RT. De uitgave omvat 80 opdrachtkaarten, een titelkaart, een registratiekaart en 14 kopieerbladen. De kaarten zijn verdeeld over drie onderwerpen: Vormen, Vlakken en Symmetrie & patronen.

De opdrachten zijn per onderwerp verdeeld over twee niveaus en zijn inzetbaar voor alle kinderen van groep 5 tot groep 7/8, dus in de leeftijd van (7,) 8, 9, 10 (11) jaar. Differentiatie is mogelijk door de twee verschillende niveaus per onderwerp. De opgaven zijn zeer duidelijk van opzet en de kaarten zijn daardoor zonder veel uitleg te gebruiken. De oplossingen staan vermeld in de aparte antwoordenboeken.

De benodigde materialen worden in een 10-delige materialenset meegeleverd, verpakt in een eenvoudige kunststof opbergbox. De materialen kunt u ook apart (na)bestellen.

Inhoud schoolset:

  • Alle 96 A4-kaarten in tweevoud
  • Alle antwoordenboeken in viervoud
  • 2x Materialenset 10-delig in eenvoudige kunststof opbergbox
  • Handleiding in tweevoud

Inhoud IB/RT set:

  • Alle 96 A4-kaarten in enkelvoud
  • Alle antwoordenboeken in tweevoud
  • Materialenset 10-delig in eenvoudige kunststof opbergbox
  • Handleiding

*) De materialenset bestaat uit 1 zakje elastieken in vier kleuren, 1 zak met 100 klik-kubussen in twee kleuren, 4 kunststof 11x11 geo-borden, 1 set geometrische vormen, 1 buigzame geodriehoek en 1 zakje met vijf cijferdobbelstenen. Dit alles in een eenvoudige kunststof opbergbox.  


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
GEM01Geometrie, schoolset€ 345,00
GEM02Geometrie (extra) mat.set in kunststof opbergbox€ 87,50
GEM03Geometrie (extra)A4 kaartenset€ 87,50
GEM11Geometrie, (extra) antw.boek A€ 7,50
GEM12Geometrie, (extra) antw.boek B€ 7,50
GEM21Geometrie, 11x11 geobord 4 ex.€ 34,50
GEM60Geometrie, IB/RT set€ 169,00
KIS04Opbergbox geometrie, kunststof€ 11,00
GEM22Geometrie, klikkubussen 100d.€ 14,50

Kerndoelenverantwoording:

24 De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.
32 De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.
33 De leerlingen leren meten en leren te rekenen met eenheden en maten, zoals bij tijd, geld, lengte, omtrek, oppervlakte, inhoud, gewicht, snelheid en temperatuur.
Recensies
Gemiddelde beoordeling van onze klanten :
Divers
Inge Slaats / Leerkracht groep 8 / Kikidio
Mooi vormgegeven uitgave met een ruime diversiteit aan onderwerpen.
Veelzijdig
? / Basisschool
De schoolset is veelzijdig en compleet met te gebruiken materialen.

 

Anderen bekeken ook:
GeodriehoekGeodriehoek

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan