ABIMO DOEMAPPEN
informatie:
praktijkmap
in kleur
opdrachten op A4-formaat
 

Knutselideeën voor handvaardigheid, natuur en techniek

Met deze doemappen van Abimo gaan leerlingen op ontdekkingstocht. Er zijn praktijkmappen om met kleuters te werken met ontdekkingsdozen en mappen met knutselopdrachten bij diverse thema’s voor de jonge en oudere leerlingen.

Voor wie zijn de Abimo Doemappen bedoeld?

De wereld in een doos is geschikt voor kleuterleerkrachten en hun leerlingen. Het materiaal dekt de volledige kleuterbouw. De knutselopdrachten uit Plak, de knutselslak zijn geschikt voor leerlingen van groep 1 t/m 3 en hun meesters en juffen. Het vervolg op Plak, de knutselslak is Knip, de knutselkip met knutselopdrachten geschikt voor leerlingen van groep 4 t/m 8.

Waaruit bestaan de Abimo Doemappen?

De wereld in een doos
De praktijkmappen van De wereld in een doos bevatten een grote verzameling suggesties voor het werken met ontdekkingsdozen. Een ontdekkingsdoos is een doos waarmee de leerlingen op hun eigen manier kunnen experimenteren. Ontdekkingsdozen zijn een werkvorm die inspeelt op de nieuwsgierigheid van kleuters en op hun drang om te ontdekken.

Plak, de knutselslak
Plak, de knutselslak is een praktijkmap vol knutselideeën. Het is een verzameling van knutselwerkjes waarbij vaak meerdere technieken gebruikt worden waarmee motoriek, vingeroefeningen en creativiteit worden gestimuleerd. Met eenvoudige materialen toveren leerlingen in een handomdraai een leuk knutselwerk!

Knip, de knutselkip
Knip, de knutselkip is een knutselmap voor de hele school. De gebruikte materialen zijn kindvriendelijk, veilig te verwerken, makkelijk te vinden en goedkoop. Ook materialen uit de natuur en gerecyclede materialen komen volop aan bod.

Handvaardigheid, natuur en techniek

Het is heel belangrijk dat jonge kinderen voldoende kansen krijgen om met verschillende materialen aan de slag te gaan. Door te experimenteren en te spelen bouwen kinderen kennis op van de wereld om hen heen. De knutselmappen stimuleren de ontwikkeling van de motoriek, creativiteit en plezier!

Nieuw: Speel je slim doemappen

Gezelschapsspelletjes spelen is iets wat jonge kinderen geweldig leuk vinden. Maar het kan ook heel leerzaam zijn. Deze Speel je slim doemappen staan boordevol gezelschapsspelletjes waarmee kinderen zonder het te beseffen al spelend allerlei vaardigheden ontdekken en oefenen. Lees hier meer over de Speel je slim doemappen.

 


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
ABI9797890599327641Knip, de Knutselkip€ 49,50
ABI6119789462343146Speel je slim 1 - doemap€ 65,00
ABI6129789462343153Speel je slim 2 - doemap€ 65,00
ABI6139789462343160Speel je slim 3 - doemap€ 65,00

Kerndoelenverantwoording:

54 De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
55 De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
CreaReeksCreaReeks

lees meer Lees Meer
BasismappenBasismappen

lees meer Lees Meer
Maak & SpeelMaak & Speel

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan