ONDERWEG - PRIKBORD
informatie:
in kleur
met veel fotomateriaal
hardcover
25 blz.
incl. lesmateriaal bij de serie
bijlagen:
Voorbeeld werkblad Info+
 
Onderweg: leesserie voor beginnende lezers
Onderweg is een leesserie voor beginnende lezers. De boeken gaan over verschillende manieren van vervoer. Zoals reizen met de auto of het vliegtuig.

Waaruit bestaat de leesserie Onderweg?
De leesserie bestaat uit de volgende titels:
- Per fiets
Fietsen doen we overal. In het boek komen verschillende soorten fietsen aan bod en de onderdelen van een fiets. De foto's laten zien hoe fietsen worden gebruikt over de hele wereld.
- Te voet
Mensen lopen en rennen om allerlei redenen en overal ter wereld. De tekst voor beginnende lezers geeft een goed beeld waar mensen hun voeten allemaal voor gebruiken.
- Per auto
Auto's zien we overal. Met dit boekje komen leerlingen niet alleen meer te weten over auto's, maar vergroot ook hun basiswoordenschat.
- Per boot
In dit kleurrijke boekje zien leerlingen allerlei verschillende boten en waarvoor ze worden gebruikt. De foto's van over de hele wereld prikkelen de nieuwsgierigheid en fantasie van leerlingen.
- Per vliegtuig
Hoe vliegt een vliegtuig en waar brengen vliegtuigen ons allemaal? Dit boekje geeft aan de hand van eenvoudige tekst en kleurenfoto's antwoord op deze vragen.

Voorbeeldbladzijden uit Onderweg (klik op de afbeelding voor een vergroting):

 

Onderweg = Prikbord leesserie:

  • Voor beginnende lezers, 4 - 7 jaar
  • Handzaam formaat (20 x 18,5 cm) met harde kaft
  • 1 à 2 zinnen per bladzijde
  • Tekst / beeld = 25 / 75
  • Veel fotomateriaal
  • Aandacht voor woordenschatontwikkeling: incl. verklarende woordenlijsten
    en online (printbare) woordenschatoefeningen
  • Bijna 50 titels

Waaruit bestaat Prikbord?
De serie Prikbord bestaat momenteel uit tientallen boeken over verschillende onderwerpen zoals: het weer, milieu, landschappen, voeding, beroepen enz. De serie breidt zich nog iedere maand uit!

Leerlingen vergroten hun woordenschat
Door het lezen over verschillende informatieve onderwerpen komen leerlingen meer te weten over de wereld om hen heen. Bovendien vergroot hun woordenschat. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Ook taalzwakke leerlingen ontwikkelen een grotere woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Prikbord-boeken, te laten lezen. Daarnaast zorgen interactief voorlezen en vragen stellen voor meer woordenschatontwikkeling bij uw leerlingen.

Info+: gerichte oefening op het gebied van woordenschat
Bij de leesseries van Prikbord heeft u ook toegang tot Info+. Dit zijn printbare verwerkingsbladen voor uw leerlingen. Leuke en gerichte oefening op het gebied van woordenschat, in de vorm van overzichtelijke werkbladen mét 1-op-1-antwoordbladen. De verwerking bij een boekje beslaat max. 2 A4 en is ruim opgezet met voldoende invulruimte voor de (jonge) leerlingen.
Een voorbeeld van een werk- en antwoordblad bij het leesboekje Waterbesparen (uit de serie Help de natuur en het milieu van Prikbord), vindt u rechts, naast de serieafbeelding.

 
Download uw Info+ materialen
U heeft toegang tot het extra Info+-lesmateriaal bij aanschaf van een serie en/of losse uitgaven. Alle Info+ verwerkingsbladen staan op een aparte pagina. Klik hier, zoek het Info+ bestand wat bij uw serie hoort, download het bestand en u kunt vervolgens de bladen naar keuze printen.
 
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
PRB1739789055667161Per fiets - Prikbord€ 11,00
PRB1749789055667178Te voet - Prikbord€ 11,00
PRB1759789055667185Per auto - Prikbord€ 11,00
PRB1769789055667192Per boot - Prikbord€ 11,00
PRB1779789055667208Per vliegtuig - Prikbord€ 11,00
PRB24Onderweg - Prikbord, serie 5 dln.€ 49,50
PRB24KBOnderweg - Prikbord, Info+ kopieerboek€ 9,50
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
PrikbordPrikbord

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan