MOTORIEKCIRCUIT
informatie:
oefeningen voor motoriek
kaartenset voor alle groepen
incl.handleiding
bijlagen:
Recensie in De Letter
Voorbeeldkaarten Motoriekcircuit
 

Ontdek en verbeter wekelijks de grove en fijne motoriek!
Motoriekcircuit bevat voor elke groep aantrekkelijke kaarten in kleur, met opdrachten ter bevordering van de fijne en grove motorische ontwikkeling. Elke week kunnen uw leerlingen aan het werk met de opdrachtkaarten. De gevarieerde opdrachten laten de kinderen op diverse manieren bezig zijn met motorische oefeningen. Ze leren zo hun eigen bewegingsmogelijkheden te ontdekken.

Voor welke leerlingen is Motoriekcircuit geschikt?
Het oefenen van de motoriek, ook in de midden- en bovenbouw, is voor alle kinderen een waardevolle aanvulling bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld het eigen handschrift. Technieken die de kinderen in de onderbouw hebben geleerd, komen in Motoriekcircuit terug voor extra oefening.

Genoeg kaarten voor alle groepen in het hele jaar
Ieder leerjaar krijgt de beschikking over een eigen set kaarten. De leerlingen werken groepsgewijs aan een bepaalde opdracht. Op de kaarten staat wat er nodig is voor een opdracht. Er zijn voldoende kaarten om het hele jaar te kunnen afwisselen.Waaruit bestaat Motoriekcircuit?
Inhoud van de kaartenset Motoriekcircuit:

  • handleiding (zw/w) 
  • 12 opdrachtkaarten voor groep 1/2 
  • 18 opdrachtkaarten voor groep 3 
  • 18 opdrachtkaarten voor groep 4 
  • 18 opdrachtkaarten voor groep 5 
  • 18 opdrachtkaarten voor groep 6 
  • 12 opdrachtkaarten voor groep 7 
  • 12 opdrachtkaarten voor groep 8

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
MOT09Motoriekcircuit, 2 kaartensets + 4 handleidingen
+ 1 x gratis Spel Missie Speurneus
€ 135,00
MOT01AMotoriekcircuit, 1 kaartenset + 4 handleidingen
+ 1 x gratis Spel Missie Speurneus
€ 85,00
MOT01Motoriekcircuit, 1 kaartenset + 1 handleiding
+ 1 x gratis Spel Missie Speurneus
€ 74,50

Kerndoelenverantwoording:

0 Leergebiedoverstijgend: Deze uitgave is gericht op het ontwikkelen van algemene vaardigheden. Bij deze uitgave kan het zijn dat er geen specifiek leergebied wordt aangegeven. Deze uitgave is bijvoorbeeld gericht op het zelfbeeld, zintuiglijke en motorische mogelijkheden, omgaan met beperkingen, omgaan met hulpmiddelen of nieuwe media.
57 De leerlingen leren op een verantwoorde manier deelnemen aan de omringende bewegingscultuur en leren de hoofdbeginselen van de belangrijkste bewegings- en spelvormen ervaren en uitvoeren.
Recensies
Gemiddelde beoordeling van onze klanten :
Nuttig
Lieven Coppens / Recensent lesmateriaal / http://boeketje-onderwijs.skynetblogs.be
Motoriekcircuit is een doordacht geheel van opdrachten in stijgende moeilijkheidsgraad. Elke opdracht is daarenboven aangepast aan de bedoelde leeftijd. Wat niet wegneemt dat men Motoriekcircuit ook kan gebruiken voor een individueel zorgtraject. Zowel binnen het reguliere als speciale (buitengewone) onderwijs verdient het zijn plaats. Niet in het minst omdat recent onderzoek heeft uitgewezen dat er achter veel leerproblemen ook een motorisch probleem schuil gaat.
Het materiaal dat je nodig hebt voor Motoriekcircuit is wellicht voor een groot deel al op school aanwezig. Andere materialen, zoals handboeken voor Origami, stressballetjes en jongleermateriaal zal je moeten aankopen.
De opdrachtenfiches zijn van stevig papier en kunnen tegen een stootje. Je kunt ze reinigen met een vochtige doek. Een handige eigenschap!
Effectief
Groepsleerkracht / CBS
Wat een goede, effectieve manier om het hele jaar door met de motoriek van de leerlingen bezig te zijn. Eindelijk een mooie set kaarten die bruikbaar zijn in de praktijk.

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan