ALLES OVER GELD - PRIKBORD
informatie:
in kleur
met veel fotomateriaal
hardcover
25 blz.
incl. lesmateriaal bij de serie
bijlagen:
Voorbeeld antwoordenwerkblad Info+
Voorbeeld werkblad Info+
 
Informatieve leesserie over geld
In de serie Alles over geld leren leerlingen aan de hand van duidelijk foto's en eenvoudige teksten wat geld is, hoe ermee om te gaan en waarom geld belangrijk is.
Deze serie bevat de volgende titels:
- Wat is geld?
- Geld uitgeven
- Geld sparen
- Geld verdienen

Alles over geld = Prikbord leesserie:

  • Voor beginnende lezers, 4 - 7 jaar
  • Handzaam formaat ( 20 x 18,5 cm) met harde kaft
  • 1 à 2 zinnen per bladzijde
  • Tekst / beeld = 25 / 75
  • Veel fotomateriaal
  • Aandacht voor woordenschatontwikkeling: incl. verklarende woordenlijsten
    en online (printbare) woordenschatoefeningen
  • Bijna 50 titels

Waaruit bestaat Prikbord?
De serie Prikbord bestaat momenteel uit tientallen boeken over verschillende onderwerpen zoals: het weer, milieu, landschappen, voeding, beroepen enz. De serie breidt zich nog iedere maand uit!

Leerlingen vergroten hun woordenschat
Door het lezen over verschillende informatieve onderwerpen komen leerlingen meer te weten over de wereld om hen heen. Bovendien vergroot hun woordenschat. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Ook taalzwakke leerlingen ontwikkelen een grotere woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Prikbord-boeken, te laten lezen. Daarnaast zorgen interactief voorlezen en vragen stellen voor meer woordenschatontwikkeling bij uw leerlingen.

Info+: gerichte oefening op het gebied van woordenschat
Bij de leesseries van Prikbord heeft u ook toegang tot Info+. Dit zijn printbare verwerkingsbladen voor uw leerlingen. Leuke en gerichte oefening op het gebied van woordenschat, in de vorm van overzichtelijke werkbladen mét 1-op-1-antwoordbladen. De verwerking bij een boekje beslaat max. 2 A4 en is ruim opgezet met voldoende invulruimte voor de (jonge) leerlingen.
Een voorbeeld van een werk- en antwoordblad bij het leesboekje Waterbesparen (uit de serie Help de natuur en het milieu van Prikbord), vindt u rechts, naast de serieafbeelding.

 
Download uw Info+ materialen
U heeft toegang tot het extra Info+-lesmateriaal bij aanschaf van een serie en/of losse uitgaven. Alle Info+ verwerkingsbladen staan op een aparte pagina. Klik hier, zoek het Info+ bestand wat bij uw serie hoort, download het bestand en u kunt vervolgens de bladen naar keuze printen.
 
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
PRB03Alles over geld - Prikbord, serie 4 dln.€ 36,00
PRB1109789055665433Geld sparen - Prikbord€ 11,00
PRB1119789055665440Geld uitgeven - Prikbord€ 11,00
PRB1129789055665457Wat is geld - Prikbord€ 11,00
PRB1139789055665464Geld verdienen - Prikbord€ 11,00
PRB03KBAlles over geld - Prikbord, Info+ kopieerboek€ 9,50

Kerndoelenverantwoording:

0 Leergebiedoverstijgend: Deze uitgave is gericht op het ontwikkelen van algemene vaardigheden. Bij deze uitgave kan het zijn dat er geen specifiek leergebied wordt aangegeven. Deze uitgave is bijvoorbeeld gericht op het zelfbeeld, zintuiglijke en motorische mogelijkheden, omgaan met beperkingen, omgaan met hulpmiddelen of nieuwe media.
4 De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
35 De leerlingen leren zich redzaam te gedragen in sociaal opzicht, als verkeersdeelnemer en als consument.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
PrikbordPrikbord

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan