LEVEND EN NIET LEVEND - PRIKBORD
informatie:
in kleur
met veel fotomateriaal
hardcover
25 blz.
incl. lesmateriaal bij de serie
bijlagen:
Voorbeeld antwoordenwerkblad Info+
Voorbeeld werkblad Info+
 
Informatieve leesserie Levend en niet levend
In de leesserie Levend en niet levend maken leerlingen kennis met een aantal vormen van levende wezens en niet levende materialen in verschillende gebieden/ landschappen. 
Leeft een cactus wel, ondanks dat hij nauwelijks water nodig heeft? Is een zeester een levend wezen? En leven rotsen? Wanneer leeft iets wel en wanneer niet? Daar vinden leerlingen antwoord op in deze boekenserie. Geschreven in duidelijke taal en voorzien van kleurrijk fotomateriaal. 

Deze serie bevat de volgende leesboeken:
- Woestijn
- Oceaan
- Poolgebied
- Regenwoud
Levend en niet levend = Prikbord leesserie:

  • Voor beginnende lezers, 4 - 7 jaar
  • Handzaam formaat ( 20 x 18,5 cm) met harde kaft
  • 1 à 2 zinnen per bladzijde
  • Tekst / beeld = 25 / 75
  • Veel fotomateriaal
  • Aandacht voor woordenschatontwikkeling: incl. verklarende woordenlijsten
    en online (printbare) woordenschatoefeningen
  • Bijna 50 titelsWaaruit bestaat Prikbord?
De serie Prikbord bestaat momenteel uit tientallen boeken over verschillende onderwerpen zoals: het weer, milieu, landschappen, voeding, beroepen enz. De serie breidt zich nog iedere maand uit!

Leerlingen vergroten hun woordenschat
Door het lezen over verschillende informatieve onderwerpen komen leerlingen meer te weten over de wereld om hen heen. Bovendien vergroot hun woordenschat. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Ook taalzwakke leerlingen ontwikkelen een grotere woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Prikbord-boeken, te laten lezen. Daarnaast zorgen interactief voorlezen en vragen stellen voor meer woordenschatontwikkeling bij uw leerlingen.

Info+: gerichte oefening op het gebied van woordenschat
Bij de leesseries van Prikbord heeft u ook toegang tot Info+. Dit zijn printbare verwerkingsbladen voor uw leerlingen. Leuke en gerichte oefening op het gebied van woordenschat, in de vorm van overzichtelijke werkbladen mét 1-op-1-antwoordbladen. De verwerking bij een boekje beslaat max. 2 A4 en is ruim opgezet met voldoende invulruimte voor de (jonge) leerlingen.
Een voorbeeld van een werk- en antwoordblad bij het leesboekje Waterbesparen (uit de serie Help de natuur en het milieu van Prikbord), vindt u rechts, naast de serieafbeelding.

 
Download uw Info+ materialen
U heeft toegang tot het extra Info+-lesmateriaal bij aanschaf van een serie en/of losse uitgaven. Alle Info+ verwerkingsbladen staan op een aparte pagina. Klik hier, zoek het Info+ bestand wat bij uw serie hoort, download het bestand en u kunt vervolgens de bladen naar keuze printen.
 
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
PRB02Levend en niet levend - Prikbord, serie 4 dln.€ 39,60
PRB1069789055665198Regenwoud - Prikbord€ 11,00
PRB1079789055665204Poolgebied - Prikbord€ 11,00
PRB1099789055665228Oceaan - Prikbord€ 11,00
PRB02KBLevend en niet levend - Prikbord, Info+ kopieerboek€ 9,50
PRB1089789055665211Woestijn - Prikbord€ 11,00

Kerndoelenverantwoording:

4 De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
49 De leerlingen leren over de mondiale ruimtelijke spreiding van bevolkingsconcentraties en godsdiensten, van klimaten, energiebronnen en van natuurlandschappen zoals vulkanen, woestijnen, tropische regenwouden, hooggebergten en rivieren.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
PrikbordPrikbord

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan