DE DRIE ???
informatie:
Superspannende leesboeken
AVI M5-E5
 
Aan de kust van Californië, ligt Rocky Beach. Daar wonen de drie jonge detectives Peter, Bob en Justus. Men noemt hen De drie ???, maar waarom...? In Rocky Beach is altijd iets aan de hand. Telkens staan De drie ??? voor raadsels en raken ze verzeild in nieuwe mysteries. De drie ??? is al jaren de bekendste boekenserie in Duitsland. De verhalen worden in de Nederlandse versie verteld door de bekende schrijvers Henk Hokke, Erik van Os en Elle van Lieshout.

Voor wie is De drie ??? bedoeld?
Het is bekend dat vooral jongens van boeken in series houden. Boeken met duidelijke verhaallijnen, vaart, spanning en een dosis humor. Dat is precies wat je in De drie ??? vindt. Maar ook meisjes die van speuren houden kunnen deze boeken niet meer wegleggen. Kinderen zullen zich al snel identificeren met de drie ondernemende vrienden uit het zonnige Californië. En dat zorgt ervoor dat ze gaan lezen en dat ze blijven lezen! De boeken hebben AVI-niveau van ongeveer M5-E5. De boeken kunnen ingezet worden om kinderen ook in de zomer (na groep 5) aan het lezen te houden.

De boeken:

Alarm in het Dinopark
De drie ??? gaan met oom Titus naar een Dinopark. Ze kijken er hun ogen uit, vooral bij een enorm skelet. Maar al gauw ontdekken ze vreemde dingen. Waar is de eigenaar van het park bang voor? Van wie zijn de grote pootafdrukken in het zand? De drie ??? besluiten 's nachts de wacht te houden ...

Missie Mars
Er komt een raketbasis in Rocky Beach. Er zullen bemande vluchten naar Mars vertrekken! Alle inwoners kopen dure abonnementen om het allemaal live op tv te zien. Maar hoe komt rood Marszand in Rocky Beach? En waar is de professor die het ruimteschip bouwde? De drie ??? besluiten een kijkje te nemen op de raketbasis. En ze doen een bijzondere ontdekking …

Sabotage in het klimpark
Er wordt een nieuw klimpark geopend in Rocky Beach. De drie ??? mogen een stukje van de klimroute proberen. Dat loopt bijna slecht af! Het park wordt door iemand gesaboteerd. Maar wie? En waarom? Er zit maar één ding op voor De drie ???. ‘Vannacht bewaken wij het klimpark,’ zegt Justus. Het wordt een nacht die ze niet gauw zullen vergeten ...

Het geheim van de dieren
De vreemde dierenvriend Anthony Sparks is gestorven. Zorgt er nu niemand voor zijn dieren? Dat kan Justus niet aanzien. ‘Dat doe je toch niet! Die dieren hebben zorg nodig. Oom Titus, we moeten iets doen!’ Justus is vastbesloten. Maar dan ontdekken De drie ??? dat de dieren een geheim hebben …

Ruzie op de renbaan
De drie ??? geloven hun ogen niet. Er staat plotseling een beroemd renpaard bij Justus op het erf! Hoe komt het paard daar? Hun speurwerk brengt De drie ??? naar de renbaan van meneer Rook. Daar begint het avontuur pas echt. 

Welk spoor is belangrijk en welk niet? Welke aanwijzgingen moeten De drie ??? volgen? In dit bijzondere deel hebben De drie ??? de hulp van de lezer hard nodig!  Aan het eind van een aantal hoofdstukken kiezen de kinderen zelf welk spoor Justus, Bob en Peter volgen en bepalen daarmee de loop van het verhaal. Niet altijd makkelijk, want niet elk spoor leidt tot de ontrafeling van het mysterie!

Haaieneiland
De drie ??? zijn op Shark Island, waar een piratenfilm wordt opgenomen. Er zwemt een gevaarlijke haai rond het eiland, dus ze kunnen er niet vanaf! Een ondergrondse gang voert de jongens diep onder de zee, waar de wereld omgekeerd is. Wat heeft het schip en de schat van piraat Paul Pimbel hier allemaal mee te maken?

Een zaak voor superhelden
Justus doet mee in een reclamestunt voor een cornflakes-fabriek. Verkleed als superheld komt hij in actie. Als snel komen De drie ??? erachter dat iemand de actie wil dwarsbomen. Wie brengt het reclameteam in gevaar? Drie, twee, een ... Actie!

Pas op! Toververf!
De drie ??? doen mee aan een uitvindwedstrijd. Maar hun model wordt gestolen! Dat laten ze niet op zich zitten. Justus, Bob en Peter verzinnen een list om de dief te ontmaskeren. AVI-niveau: E4.De jacht op de dief
Een dief teistert Rocky Beach. Meerdere mensen hebben hem gespot, maar ... hij ziet er steeds anders uit! Justus, Bob en Peter zoeken het tot op de bodem uit. AVI-niveau: M4.

De drie ??? 7-delige set
De drie ??? is ook als set van 7 boeken verkrijgbaar voor een voordelige setprijs. Deze set bevat de boeken Alarm in het DinoparkMissie MarsSabotage in het klimparkHet geheim van de dierenRuzie op de renbaan, Haaieneiland en Een zaak voor superhelden.

Bekijk hier de trailer:


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
MDDV100BDe drie ??? (serie 7d)€ 60,00
MDDV1069789461756008Haaieneiland€ 9,95
MDDV1079789461756015Een zaak voor superhelden€ 9,95
MDDV1019789461755025Missie Mars€ 9,95
MDDV1029789461755032Sabotage in het Klimpark€ 9,95
MDDV1039789461755049Alarm in het Dinopark€ 9,95
MDDV1049789461755056Ruzie op de Renbaan€ 9,95
MDDV1059789461755063Het geheim van de Dieren€ 9,95
MNBDDV1089789463412841De jacht op de dief€ 11,95
MNBDDV1099789463412858Pas op! Toververf!€ 11,95
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Boffin BoyBoffin Boy

lees meer Lees Meer
Kijk en LeesKijk en Lees

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan