MALALA YOUSAFZAI, VOORBEELD VOOR VELEN
informatie:
in kleur
geÔllustreerd
32 blz.
verkrijgbaar in paperback en hardcover
 

Aangrijpend leesboek over Malala

In het nieuwe boek Malala Yousafzai, Voorbeeld voor velen lezen leerlingen uit groep 6 t/m 8 over een leeftijdsgenoot die steeds in het nieuws is: Malala. Ze is een meisje dat opkwam voor iets vanzelfsprekends – het recht op onderwijs voor meisjes – en dat daardoor het slachtoffer werd van een moordaanslag.

Malala kwam als 11-jarige op voor haar recht op onderwijs. Enkele maanden daarna sloot de Pakistaanse taliban haar school. Op haar laatste schooldag schreef ze een blog en werd ze gefilmd door een Franse tv-ploeg. Sindsdien is ze wereldnieuws, wat haar in 2012 bijna het leven kostte.

De persoon Malala is herkenbaar, net als het onderwerp van haar strijd: het recht van alle kinderen op onderwijs en veiligheid, óók van meisjes, straatkinderen en kinderen in conflictsituaties.

Voor wie is Malala Yousafzai, Voorbeeld voor velen geschikt?
Dit leesboek is in de eerste plaats geschikt voor leerlingen van 9 tot 14 jaar om zélf te lezen. Het kan gebruikt worden als extra verdieping bij wereldoriëntatie of als materiaal voor een spreekbeurt of werkstuk. Leerlingen oefenen het begrijpend lezen. 

Over Corona-leesboeken
Het leesboek Malala Yousafzai, Voorbeeld voor velen is onderdeel van de Corona-leesserie. Kenmerkend voor deze leesboeken zijn de uiteenlopende (informatieve) onderwerpen. Door de diversiteit is er voor elke leerling wel een geschikt boek. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het voortreffelijke taalgebruik. De boeken zijn uitstekend geschikt als voorbereiding op een spreekbeurt of werkstuk en bieden een mooie inleiding op een wereldoriënterend onderwerp. Bovendien zijn de leesboeken zeer rijk geïllustreerd.


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
MAL029789461752819Malala Yousafzai, Voorbeeld voor velen - paperback€ 6,50
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Internationale organisatiesInternationale organisaties

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan