EEN BLIK OP TECHNIEK
informatie:
boek
95 blz
veel fotomateriaal
groep 1/2
harde kaft
bijlagen:
Recensie in Zone
 
Concrete aanzetten om met kleuters en techniek aan de slag te gaan
Dit boek geeft een verruimende blik en een concrete aanzet om met kleuters en techniek enthousiast aan de slag te gaan. Techniek zit overal en moet zeer ruim worden bekeken.

In een leeromgeving die volop kansen biedt tot technisch experimenteren, kunnen kinderen creatief en ongeremd problemen oplossen. De taak van de leerkracht is om denktechnieken en handelingstechnieken aan te brengen. Dat gebeurt door het stimuleren van de waarneming met alle zintuigen, het noteren van ervaringen, het leren de eigen mening te herzien en een onderzoeksweg te volgen. Op die manier ontstaan inzichten in technische processen waardoor kinderen in de toekomst makkelijker een oplossing vinden voor technische problemen.

Verder geeft dit boek antwoorden op de vragen: Is er ook techniek aanwezig op de speelplaats? Zit er voldoende techniek in ons onderwijsplan? Kan techniek aangewend worden om kleuters te remediëren?

Een praktijkboek dat helpt om techniek een plek te geven in de kleutergroep en dat door de mooie opmaak en duidelijke afbeeldingen inspireert om aan de slag te gaan. 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order

Kerndoelenverantwoording:

45 De leerlingen leren oplossingen voor technische problemen te ontwerpen, deze uit te voeren en te evalueren.
Recensies

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan