SCHOOLSUPPORT THUISLEZEN: LICENTIES VOOR SCHOLEN EN PRAKTIJKEN
informatie:
Online lezen
Via Themaplein
Licenties voor scholen en praktijken
 
Schoolsupport heeft versneld nieuwe en hoogwaardige thuislezen-oplossingen ontwikkeld, waarmee je online toegang hebt tot honderden boeken. Zo kunnen leerlingen ook thuis gemakkelijk oefenen met lezen. Betaalbaar én beschikbaar voor kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs. Alle boeken hebben visuele en auditieve leesondersteuning. En een begeleider kan eventueel boeken klaarzetten voor een kind (of klas).

Voor scholen zijn er speciale schoollicenties (onbeperkt aantal gebruikers), praktijken kunnen kiezen voor een praktijklicentie (waarmee je tot 10 gebruikers toegang geeft). 
Er zijn ook speciale licenties voor ouders. Lees hier meer over de licenties voor ouders.

Deze licenties, voor bijvoorbeeld Plus Lezen, lopen door wanneer leerlingen weer op school aanwezig zijn. Ook voor zomerlezen en het wegwerken van leesachterstanden bieden de licenties handige mogelijkheden. 

Hoe krijg ik toegang tot mijn licentie?
Alle licenties lopen via het bestaande lezenplatform Themaplein, waar het ook mogelijk is om boeken klaar te zetten voor een kind of klas.

Scholen kunnen koppelen via Basispoort, praktijken krijgen toegang via toegangonderwijs.nl. Na het bestellen van jouw licentie ontvang je een activeringscode en meer informatie over de toegang tot de online omgeving.

Je kunt kiezen uit de volgende oplossingen voor online lezen:

Plus Lezen via ThemapleinPluslezers zijn begaafde lezers en vaak cognitief begaafde kinderen. Ze zitten nogal eens in een Plusklas en soms vervelen ze zich rot. Ook thuis. We stelden een zeer uitdagende selectie leesboeken over wetenschap, techniek, coderen, architectuur, wiskunde en natuurverschijnselen samen. Diverse boeken bevatten proefjes. Lezen, experimenteren en leren gaan zo hand in hand!

120+ boeken voor pluslezers * voor 7 tot 13 jaar * licentie tot 1 oktober 2020 (verlenging mogelijk)

Teksten Lezen via ThemapleinVeel scholen zijn op zoek naar rijke, korte teksten voor de ontwikkeling van een ‘dieper tekstbegrip’. En om teksten te vinden bij ‘thema’s’ of om teksten in te zetten in de remediëring. Schoolsupport heeft een selectie rijke, authentieke teksten uit ABCDE geselecteerd, ontsloten via Themaplein.

Boeiende, aantrekkelijke teksten, waarmee modelen en interactief voorlezen mogelijk zijn, liefst onder deskundige begeleiding. Elke tekst is uitgebreid gemetadateerd. Daardoor kun je gemakkeljk passende teksten vinden bij verschillende doelen, bijvoorbeeld voor een close-reading aanpak.

Per leestekst worden verschillende vormen van verwerking geboden: voorkennis activerend, tekstgericht, verwerkingsgericht. Lezen kan online, verwerken gebeurt bijvoorkeur door te printen, en in het schrift.

45+*) rijke teksten * voor kinderen van 8 tot 14 jaar * licentie tot 1 oktober 2020 (verlenging mogelijk)
*) bij start, begin april, zijn er 15 teksten met verwerking beschikbaar. Wekelijks worden er ca. 5 nieuwe teksten toegevoegd.

Wereldbieb Lezen via ThemapleinEr gaat een wereld open! Met deze Wereldbieb biedt Schoolsupport toegang tot een online bieb met meer dan 600 informatieboeken voor leerlingen van 4 tot 14 jaar. Boeken en series met veel en mooi beeld, spannende onderwerpen, rijke teksten en over meer dan honderd verschillende onderwerpen.

Als begeleider kun je ook boeken klaarzetten voor een kind (of klas) en een klasproject aanmaken, en daar ook andere bronnen (zoals video, weblinks, plaatjes) aan toevoegen.
Via Mijn Onderzoek wordt onderzoekend leren en werken ondersteund. Alle leesteksten zijn voorzien van visuele en auditieve leesondersteuning.

600+ informatieboeken * voor kinderen van 4 tot 14 jaar * licentie tot 1 oktober 2020 (verlenging mogelijk)

Documentatiecentrum Lezen via DC OnlineWie kent Documentatiecentrum niet? We groeiden er mee op en ontdekten zo de wereld om ons heen. In een nieuw jasje, met grote veranderingen en inmiddels ook online, ontsluit Documentatiecentrum bijna 500 leesboeken via de reeksen Kijkdoos, Mini, Junior, Informatie en Uitgelicht. Bekijk op documentatiecentrum.nl wat deze rijke leesomgeving voor school of praktijk kan betekenen. Daar vind je ook diverse tips en instructies.

Als begeleider kun je ook boeken klaarzetten voor een kind (of klas) en een leesproject aanmaken en daar ook andere bronnen (zoals video, weblinks, plaatjes) aan toevoegen. Via Mijn Onderzoek wordt onderzoekend leren en werken ondersteund. 

500+ informatieboeken * voor kinderen van 4 tot 14 jaar * licentie tot 1 oktober 2020 (verlenging mogelijk)


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
SNLDOCP10Documentatiecentrum Praktijklicentie (10 users)€ 45,00
SNLDOCS01Documentatiecentrum Schoollicentie€ 95,00
SNLPLUP10Plus Lezen Praktijklicentie (10 users)€ 25,00
SNLPLUS01Plus Lezen Schoollicentie€ 50,00
SNLTKSP10Teksten Lezen Praktijklicentie (10 users)€ 25,00
SNLTKSS01Teksten Lezen Schoollicentie€ 50,00
SNLWBIP10Wereldbieb Lezen Praktijklicentie (10 users)€ 45,00
SNLWBIS01Wereldbieb Lezen Schoollicentie€ 95,00
Recensies

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan