SCHOOLSUPPORT LABS
informatie:
Schoolsupport LABS
Experimenteer en leeromgeving voor nieuwe ontwikkelingen
Toegang tot de nieuwste online leeroplossingen van Schoolsupport
 
Ken je Schoolsupport LABS? Op dit ontwikkelplein van Schoolsupport kunnen scholen, komend schooljaar en d.m.v. een pilot-licentie, ervaring opdoen met nieuwe onderwijsleeroplossingen. Reserveer je pilot, doe ervaring op en ontwikkel zo je onderwijs!

Wat biedt Schoolsupport LABS?

Op Schoolsupport LABS ontwikkelen wij nieuwe educatieve oplossingen. Komend schooljaar doen we dat rond 'verrijken', 'rijke leeseksten' en 'Engels lezen'. We doen dit met nieuwe online leeroplossingen, gekoppeld via Basispoort, en in 'co-creatie' met de pilotscholen die hierop intekenen. Het doel van de pilots is om met gebruikers tot verbeteringen en uitbreidingen te komen. Als pilotschool heb je het voordeel dat je deze nieuwe online leeroplossingen laagdrempelig kunt uitproberen, met zoveel leerlingen als je maar wilt, ook via Basispoort. Zo doe je ervaring op met bijvoorbeeld een andere wijze van werken met Rijke Teksten, met Verrijken 2.0 projecten of met Engels Lezen. Met Schoolsupport Labs helpen we je je onderwijs verder te ontwikkelen! 

Per pilot kunnen 300 scholen deelnemen. Je neemt deel met een groep, met een bouw of slechts met enkele leerlingen. De kosten voor deelname aan een pilot zijn € 30, ongeacht het aantal leerlingen. Je kunt als school onbeperkt gebruikmaken van het door jouw gekozen platform. Wel vragen we je om deel te nemen aan enkele online onderzoeken, zodat we met jullie feedback de platformen kunnen verbeteren en verder ontwikkelen. Neem je deel aan een pilot dan kun je deze tot 31 augustus 2020 (dus t.m. het komende schooljaar) gebruiken. Reserveer via Schoolsupport LABS je deelname aan de platformen Readalong, het Bloom Projectenplein en/of het ABCDE Lezenplein.

Readalong ontwikkelt de lees- en taalvaardigheid Engels

Met het online lezenplatform Readalong krijg je 200 Engelstalige verhalende en informatieve leesboekjes voor je digibord en elke device in je klas: met of zonder audio, kindvriendelijk en met een geweldige tekst-beeld integratie, zodat kinderen door het beeld de betekenis snel begrijpen. Dat is de rijke leesomgeving Engels die je misschien al heel lang zoekt!

Readalong biedt een doorlopende leeslijn op verschillende leesniveaus, vanaf groep 3-4. Bij elk leesboekje zijn losse werkbladen (online en printbaar) beschikbaar, waarmee je leerling verder kan oefenen. Klassikaal samen lezen kan via je digibord en met de Basispoorttoegang faciliteer je desgewenst ook de thuistoegang.

De start Readalong is als pilot beschikbaar in oktober, ook via Basispoort, binnen Schoolsupport LABS. In co-creatie met pilotscholen willen we achterhalen hoe ze lezen integreren in hun onderwijs Engels, of het niveau goed is, wat scholen van de verwerking vinden en of  en hoe ze de kindvriendelijke zoekmachine gebruiken, die engelstalige bronnen ontsluit: filmpjes bijvoorbeeld. De pilot en toegang lopen tot 31-8-2020.

 

ABCDE Lezenplein helpt je school aan rijke teksten (en meer)

Stap in en ontwikkel je begrijpend lezen onderwijs!

In de pilot ABCDE Lezenplein ontsluiten we allerlei soorten teksten en schrijfopdrachten, te koppelen aan thema’s of los te kiezen. Rijke, authentieke, complexe, teksten en nieuwsteksten op verschillende leesniveaus, en voor verschillende doelen te gebruiken. Door technieken als ‘modelen’ en ‘close reading’ gericht te gebruiken, bied je maatwerk waar nodig. In combinatie met de schrijfopdrachten ontwikkel je zo de creatieve schrijfvaardigheid en verstevig je het tekstbegrip verder. 

De ABCDE pilot met teksten en schrijfopdrachten gaat in november of december 2019 van start met de online omgeving met daarop minimaal 30 teksten, verdeeld over 5 verschillende niveaus. Periodiek, bijvoorbeeld maandelijks, komen er nieuwe teksten en nieuwsteksten bij. Je geeft leerlingen toegang tot de teksten klassikaal of individueel. Ze lezen hun teksten online of geprint en doen de verwerking in hun schrift of op een werkblad. Na de pilot is het mogelijk dat er bij het ABCDE Lezenplein ook rijke teksten op papier (dus in oefenboekvorm) gaan verschijnen. Via co-creatie willen we met pilotscholen onze keuzen toetsen en deze nieuwe leeroplossing verder ontwikkelen.

Het Bloom Projectenplein voor onderzoekend leren, met thema's

Deze BLOOM pilot start met een online platform en een goedgevulde database met 50 BLOOM projecten, waaruit je je projecten kiest voor klassikaal of individueler gebruik. Met de kindvriendelijke zoekmachine zoeken, beoordelen en selecteren leerlingen ook andere bronnen om te gebruiken bij hun project. In Mijn Project verzamelen leerlingen bronnen, notities en bereiden ze de uitwerking van hun project voor. Met Mijn Klasproject zet je project, bronnen en aanvullende aanwijzingen voor je leerlingen en plusklassen klaar. Mogelijk kun je hier ook je eigen project toevoegen. Via co-creatie willen van pilotscholen wat ze van de projecten vinden en op welke wijze we deze anders of beter kunnen ontsluiten. We maken zelf gebruik van de ervaring die we al jaren hebben op onze verrijkingsplatform Plannex21.

Deze pilot start in oktober of november, is ook via Basispoort toegankelijk en regel je hier. De pilot en je toegang lopen tot 31-8-2020.


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
SSLAB01Schoolsupport LABS - Readalong lezenplein pilot t/m 31-08-2020€ 30,00
SSLAB02Schoolsupport LABS - Bloom Projectenplein pilot t/m 31-08-2020€ 30,00
SSLAB03Schoolsupport LABS - ABCDE Lezenplein pilot t/m 31-08-2020€ 30,00
Recensies

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan