PROGRAMMEREN KUN JE LEREN
informatie:
vierdelige serie
beginselen van het programmeren
duidelijke handleiding
voordelige sets
bijlagen:
Voorbeeldpagina's programmeren kun je leren
 

Programmeren voor kinderen in het basisonderwijs staat veel in de belangstelling. In 2020 is iedere basisschool verplicht aandacht te schenken aan de vakgebieden technologie en wetenschap. Hier valt ook het vak programmeren onder. Bereid daarom jouw school en klassen goed voor! Met behulp van de serie Programmeren kun je leren heb je snel de beginselen van het programmeren onder de knie. In de vier delen maak je gaandeweg kennis met verschillende manieren van programmeren en programmeertalen.

Voor wie is Programmeren kun je leren geschikt?
Programmeren kun je leren is geschikt voor leerlingen tussen de 10 en 14 jaar. Leerlingen vanaf groep 6 kunnen zelfstandig aan de slag met de uitleg in de verschillende delen van Programmeren kun je leren. Ook in de onderbouw van het voortgezet onderwijs kan Programmeren kun je leren ingezet worden. De handleiding biedt de mogelijkheid om leerlingen extra opdrachten te geven.

Waaruit bestaat Programmeren kun je leren?

Programmeren kun je leren - boek 1
Programmeren is stap voor stap instructies geven aan de computer. In deze serie wijzen hulprobots je de weg, zodat je alles goed begrijpt. Nog nooit geprogrammeerd? Aan de hand van dit boek ga je aan het werk met Logo en Scratch en leer je over algoritmes, instructies geven en debuggen. Je leert hoe je schildpadden en robots over je scherm kan laten lopen.

Programmeren kun je leren - boek 2
In boek 2 staan tips om sneller te kunnen werken. Programmeren wordt makkelijker door lussen, herhalingen en variabelen te gebruiken. Je leert meer in Logo en je bouwt programma’s en games in Scratch. De hulprobots helpen je ook deze keer weer. Je leert werken met geluid in Scratch en schrijft zelf een doolhofspel.

Programmeren kun je leren - boek 3
Wat als? In deel 3 leer je hoe je keuzemogelijkheden met ‘als’ inbouwt. De 'if'-instructie is heel belangrijk als je programmeert. Hiermee laat je de computer 'beslissingen' nemen. Je werkt met Scratch, Python en Sprites. Je schrijft een quiz-programma in Python en smeert een robotboterham! Ook de hulprobots zijn in dit deel weer van de partij.

Programmeren kun je leren - boek 4
In boek 4 word je steeds handiger in het programmeren. Je maakt webpagina’s in HTML. Ook gebruik je JavaScript voor interactieve webpagina’s. HTML en JavaScript zijn de talen die je nodig hebt als je wilt programmeren voor websites. Bouw met hulp van dit boek zelf een site over je lievelingsdieren! De hulprobots staan weer klaar met tips en trucs.

Handleiding 
- De handleiding is bedoeld voor leerkrachten (en ouders) die kinderen begeleiden bij het leren programmeren. Ook als je zelf geen ervaring heeft met programmeren.  
- De handleiding biedt de mogelijkheid om de voortgang van de leerlingen bij te houden, aan de hand van de indeling van de boeken.  
- Extra opdrachten (inclusief antwoorden) geven de mogelijkheid om leerlingen extra uitdaging te bieden.  
- De leerdoelen zijn per deel beschreven.  
- De belangrijkste programmeerconcepten (Logo, Scratch, Python, HTML en Javascript)  worden uitgelegd en met elkaar vergeleken. 
- Uitleg over de programmeertalen stelt  je in staat om problemen en storingen op te lossen. 
- Suggesties om veilig internetgebruik te bespreken. 

Nieuw: Programmeren kun je leren Codeweek pakket
Speciaal voor de Codeweek, die dit jaar plaats vindt van 10 t/m 25 oktober, hebben we een voordelig pakket samengesteld. Dit actiepakket bevat 3 exemplaren van de serie Programmeren kun je leren deel 1 t/m deel 4 + de leerkrachtenhandleiding. Profiteer nu!

 Bekijk de folder:

 

Alle onderdelen van Programmeren kun je leren zijn te bestellen in een voordelige set (met of zonder handleiding).


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
CNPPRO0A0Programmeren kun je leren - serie 4-delig en de handleiding€ 69,95
PRO400Programmeren kun je leren - serie 4 delig€ 43,20
CNBPRO0009789055669066Programmeren kun je leren - handleiding€ 29,50
CNBPRO001978461754134Programmeren kun je leren - deel 1€ 12,00
CNBPRO0029789461754141Programmeren kun je leren - deel 2€ 12,00
CNBPRO0039789461754158Programmeren kun je leren - deel 3€ 12,00
CNBPRO0049789461754165Programmeren kun je leren - deel 4€ 12,00
PRO401P5Programmeren kun je leren - deel 1 (5 ex.)€ 45,00
PRO402P5Programmeren kun je leren - deel 2 (5 ex.)€ 45,00
PRO403P5Programmeren kun je leren - deel 3 (5 ex.)€ 45,00
PRO404P5Programmeren kun je leren - deel 4 (5 ex.)€ 45,00
CNSPRO0A2Programmeren kun je leren - Codeweek pakket€ 173,50

Kerndoelenverantwoording:

0 Leergebiedoverstijgend: Deze uitgave is gericht op het ontwikkelen van algemene vaardigheden. Bij deze uitgave kan het zijn dat er geen specifiek leergebied wordt aangegeven. Deze uitgave is bijvoorbeeld gericht op het zelfbeeld, zintuiglijke en motorische mogelijkheden, omgaan met beperkingen, omgaan met hulpmiddelen of nieuwe media.
45 De leerlingen leren oplossingen voor technische problemen te ontwerpen, deze uit te voeren en te evalueren.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Sterrenwerk TechniekSterrenwerk Techniek

lees meer Lees Meer
Mediawijs!?Mediawijs!?

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan