BREUKENLABORATORIUM
 
Het breukenlaboratorium is een geniaal eenvoudig hulpmiddel, dat de wereld van de breuken spannend maakt!

Het onderwerp breuken behoort tot de lastigste onderdelen van het rekenen. Veel kinderen hebben verschillende manieren van oefenen nodig voordat ze goed met breuken kunnen werken. Het werken met Het breukenlaboratorium ondersteunt het inzicht bij het visualiseren en het lezen/schrijven van echte breuken, gelijkwaardigheid van breuken en breukrekenen.

Het breukenlaboratorium levert een set van op elkaar afgestemde hulpmiddelen, die op veel verschillende, actieve en speelse manieren met breuken laat oefenen. Breuken worden op een eenvoudige manier aanschouwelijk gemaakt, wat tot nieuwe inzichten leidt. Deze ontdekkingen zullen de leerling bijblijven. Een uitstekend hulpmiddel, ook voor kinderen die moeite hebben met rekenen!

Waaruit bestaat Het breukenlaboratorium?
- 2 breukhouders
- 1 set breukdelen (1/1 wit: 1 ex., 1/2 paars: 2 ex., 1/3 blauw: 3 ex., 1/4 rood: 4 ex., 1/6 geel: 6 ex., 1/8 lichtgroen: 8 ex., 1/12 oranje: 12 ex., 1/24 donkergroen: 24 ex.)
- 15 bedrukte folieschijven (indelingen: 1/2, 1/3, 1/4, 1/5, 1/6, 1/7, 1/8, 1/9, 1/10, 1/12, 1/15, 1/16, 1/18, 1/20, 1/24)
- Handleiding met veel toepassingsideeën en speelvoorstellen


Aanvullingsset A: 2 breukhouders
Met de stapelbare breukhouder kunnen, door de doorzichtige bodem heen, verschillende door cirkelsegmenten gevormde breuken met elkaar worden vergeleken. Zo worden breukverhoudingen niet alleen aanschouwelijk gemaakt, maar wordt ook het optellen en aftrekken zichtbaar gemaakt.
Aanvullingsset B: breukdelen (gelijk aantal stuks als in Het breukenlaboratorium)
Het werken met Het breukenlaboratorium ondersteunt het inzicht op de gebieden visualiseren en lezen/schrijven van echte breuken, gelijkwaardigheid van breuken en het breukrekenen.
Aanvullingsset C: 15 bedrukt folieschijven (zelfde assortiment als in Het breukenlaboratorium)
De folieschijven met verschillende breukeenheden dienen voor het zelf controleren van redeneringen en berekeningen.

 


De wereld van de Breuken ontdekken (kopieerbladen)
Onderhoudende en veelzijdige werkbladen bij het breukenlaboratorium voor leerlingen.Met de leuke werkbladen kunnen kinderen de wereld van de breuken systematisch ontdekken. Op een begrijpelijke manier worden de betekenis en het benoemen van noemer en teller ingevoerd. Vele voorbeelden maken het gebruik van de onderdelen van Het breukenlaboratorium duidelijk: van het vereenvoudigen en vergroten tot het breukrekenen.
Met humoristische tekeningen, opdrachten en speelvoorstellen worden de kinderen volgens hun leeftijd gemotiveerd om zich met het onderwerp breuken bezig te houden.
Samen met Het breukenlaboratorium vormen de werkbladen een aansprekend pakket, dat zowel in het normale onderwijs als bij individuele hulp of therapie kan worden gebruikt.

Waaruit bestaat De wereld van de Breuken ontdekken?
- ca. 44 werkbladen voor leerlingen en 14 pagina's met speelvoorstellen om te kopiëren;
- uitgebreid commentaar voor onderwijzend personeel en gebruikstips met aanvullingen voor therapeutisch werk;
- oplossingen bij de werkbladen (in totaal ca. 84 pagina's A4).


Het breukenlabarotorium is ook opgenomen in het uitgebreide Breuken enzo Pakket. Lees meer>>

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
SCH224594006810224595Het Breukenlaboratorium
Dit product wordt verwacht op 30-11-2020
€ 29,90

Kerndoelenverantwoording:

26 De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.
Recensies
Gemiddelde beoordeling van onze klanten :
verduidelijkend
Wilma Verheij / leerkracht / Elckerlyc
Breuken vinden kinderen vaak erg moeilijk. Door zelf met de verschillende stukjes te manipuleren wordt het ineens veel inzichtelijker. Zeker als je ze lekker de opdrachten van de werkbladen laat maken. Het wordt regelmatig even erbij gepakt.
Visueel
Joan Melgers / RT / Leestotaal
Ik werk erg prettig met het Breukenlaboratorium. De leerlingen die bij mij komen voor RT vinden rekenen en zeker breuken en procenten erg lastig. Het Breukenlaboratorium maakt breuken visueel en de leerlingen kunnen gemakkelijk manipuleren tussen 1/4 en 2/8.
Het maakt bovendien het oefenen kleurrijk!

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan