DIRK SCHEELE
informatie:
liedjes voor kinderen tot 7 jaar
VVE, basis- en speciaal onderwijs
bijlagen:
Liedjesoverzicht De Liedjesspeeltuin 1
Liedjesoverzicht De Liedjesspeeltuin 2
Liedjesoverzicht De Liedjesspeeltuin 3
Liedjesoverzicht De Liedjesspeeltuin 4
Liedjesoverzicht Vier, drie, twee, één…
Liedjesoverzicht Vroem Vroem
Liedjesoverzicht Warme handen, koude voeten
Liedjesspeeltuin 1 - Een elastiekje
Liedjesspeeltuin 1 - Voetje
Liedjesspeeltuin 3 - Guppie
Liedjesspeeltuin 3 - Lieveheersbeestje
Liedjesspeeltuin 4 - De fruitshake
Liedjesspeeltuin 4 - In het land van de bruine bee
Themalijst
Vier, drie, twee, één… - Bij de kapper
Vier, drie, twee, één… - Rijdend treintje
Warme hande, koude voeten - Lief engeltje
 
Vier, drie, twee, één... zing maar mee!
Met wie? Met Dirk Scheele natuurlijk! Sinds september 2004 een grote hit op de kinder TV-zender Nickelodeon. Ook is hij soms op vrijdag te horen in het School-tv programma Koekeloere. De liedjes van Dirk Scheele kun je nu zelf in de klas spelen, zingen en beluisteren, want Schoolsupport biedt alle liedjesboeken en cd's aan! Ideaal voor gebruik binnen VVE, muziek, taal en dans in de onderbouw basisonderwijs, binnen het speciaal onderwijs en binnen projecten (door de thematiek in de liedjes).

Wie is Dirk Scheele?
Dirk Scheele is bekend geworden door zijn zelfgeschreven en gecomponeerde kinderliedjes. Hij geeft vele kinderconcerten in Nederland en België en trad eerder op in de kinderprogramma's Dirk Scheele & Peter in het liedjesbos, Guppie en de Teletubbies. Ook in het programma De Boomhut van de Belgische televisie worden regelmatig liedjes van Dirk gezongen.

De liedjes van Dirk
De aanstekelijke liedjes van Dirk hebben een eenvoudig karakter en gaan over een groot aantal alledaagse thema's die perfect aansluiten bij de belevingswereld van kinderen tot 7 jaar. De liedjes zijn goed verstaanbaar, hebben een laag tempo en zijn opgebouwd volgens mooie herkenbare rijmschema's. Het leuke hiervan is dat kinderen 'mee kunnen rijmen' tijdens het luisteren hetgeen de taalontwikkeling sterk bevordert.
Alle liedjes kunnen a capella worden gezongen, maar ook met gitaar-, accordeon-, trom- of pianobegeleiding. Voor de minder ervaren gitarist staan de gitaargrepen die in het boek voorkomen achterin uitgelegd.

Bij vrijwel alle cd's zijn liedjesboeken verschenen. Deze bevatten: 

  • de teksten 
  • spelsuggesties bij de liedjes 
  • de muziek 
  • gitaarakkoorden

Alle liedjes van Dirk Scheele hebben we op thema gerangschikt. Open de pdf 'Themalijst', zoek het thema op waar je belangstelling naar uitgaat en lees daarachter op welke cd de bijbehorende liedjes staan.

De Liedjesspeeltuin (boeken en cd's)
De Liedjesspeeltuin is een serie van liedjesboeken en cd's. De boeken staan boordevol leuke liedjesteksten mét bladmuziek en gitaarakkoorden! De pagina's worden opgesierd door bijpassende illustraties gemaakt door kinderen. Achter in elk boek worden per liedje spelsuggesties gedaan om in de groep uit te voeren.

Vier, drie, twee, één... (boek, cd en dvd)
Ook Vier, drie, twee, één... is een boek met gezellige kinderliedjes. Deze worden op de bijbehorende cd gespeeld door Dirk én de Liedjesband. Tijdens het luisteren kunnen de kinderen lekker meezingen: samen met of zonder de karaoke cd (deze zit bijgesloten bij het liedjesboek). Maar natuurlijk kunnen de liedjes tevens zelf worden begeleid, want ook dit boek bevat de bladmuziek en gitaarakkoorden. Per liedje staan achter in het boek spelsuggesties. De liedjes zijn ook verkrijgbaar op dvd; hierop speelt Dirk met steeds meer mensen totdat ze samen de Liedjesband vormen. 

Warme handen, koude voeten (cd)
Warme handen, koude voetenis een cd vol prachtige decemberliedjes over Kerstmis, de winter, verkouden worden, oliebollen en warme handen en koude voeten. Een leuke manier om in de klas invulling te geven aan de thema's Kerst, oud & nieuw en winter. 

Vroem Vroem (cd)
Vroem Vroem is een cd met 16 sprankelende liedjes die aanzetten tot meezingen en -rijmen! De rode draad door de teksten is uitgaan, reizen en onderweg zijn. 

Huis-, tuin- en keukenliedjes 2 (cd en dvd)
In Huis, tuin en keukenliedjes deel 2 is het bij Dirk Scheele weer een gezellige boel. Hij zingt veel liedjes en bij ieder probleem vindt Dirk wel een leuke oplossing. In De Pantoffelpolonaise boenen Dirk en zijn buurmeisje Joes met hun pantoffels al dansend de hele vloer. In de hilarische Pannenkoekenparty legt tante Viola aan Dirk uit hoe je pannenkoeken moet bakken. En tijdens een muziekles van Dirk aan een groep kinderen gaan ze muziek maken met het geluid van de bewegende rits van hun jas. Hieruit ontstaat een echte coole RitsRap. Het wordt wel even schrikken als de vuilnisman per ongeluk Dirks gitaar als vuilnis meeneemt, maar gelukkig komt alles weer goed. Kortom een leuke, leerzame en grappige cd voor jonge kinderen.

 

Beperkt aantal exemplaren beschikbaar: op=op


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
DIR032220520196De Liedjesspeeltuin 3, boek
Opruiming 25% korting; op = op.
€ 14,50
€ 10,88
DIR112435836012De Liedjesspeeltuin 1, cd
Opruiming 25% korting; op = op.
€ 8,95
€ 6,71
DIR122435836022De Liedjesspeeltuin 2, cd
Opruiming 25% korting; op = op.
€ 8,95
€ 6,71
DIR132435836032De Liedjesspeeltuin 3, cd
Opruiming 25% korting; op = op.
€ 8,95
€ 6,71
DIR140435836042De Liedjesspeeltuin 4, cd
Opruiming 25% korting; op = op.
€ 8,95
€ 6,71
DIR16Warme handen, koude voeten, cd
Opruiming 25% korting; op = op.
€ 8,95
€ 6,71
DIR178712705054531Vroem Vroem, cd
Opruiming 25% korting; op = op.
€ 8,95
€ 6,71
DIR25Vier, drie, twee, één..., dvd
Opruiming 25% korting; op = op.
€ 12,50
€ 9,38
DIR27Vroem, vroem (DVD)
Opruiming 25% korting; op = op.
€ 14,95
€ 11,21
Recensies

 

... omdat onderwijs ook ánders kan