REKEN LOGICA
informatie:
40 werkbladen (A4) per kopieerboek
40 antwoordbladen
2 tot 3 spelbladen
zw/w
incl. kopieerlicentie schoollocatie
incl. voorwoord en spelsuggesties
bijlagen:
Inhoudsopgaven Reken Logica 1-4
Recensie uit Hoogbegaafd (Vlaams tijdschrift)
Voorbeeld handleiding
Voorbeeldbladzijden Reken Logica 1
Voorbeeldbladzijden Reken Logica 2
Voorbeeldbladzijden Reken Logica 3
Voorbeeldbladzijden Reken Logica 4
 
Reken Logica voor snelle rekenaars, digitaal of als kopieerboek!
Rekenraadsels en wiskundige begrippen op een aantrekkelijke manier combineren. Dat is de nieuwe serie Reken Logica. Kinderen leren op een speelse manier met moeilijke termen om te gaan. De vaardigheden die daarbij centraal staan, zijn: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

Voor wie is Reken Logica bedoeld?
Reken Logica is geschikt als extra materiaal voor kinderen van groep 2 t/m 8.

Waaruit bestaat Reken Logica?
Ieder kopieerboek Reken Logica bestaat uit 40 werkbladen met rekenkrakers: een motiverende en verrassende uitdaging! De sommen worden in woorden beschreven (vergelijkbaar met redactiesommen of logigrammen). Aan de hand van aanwijzingen worden leerlingen gestimuleerd om de rekenkrakers op te lossen. Reken Logica 1 is in verschillende gebruiksmogelijkheden leverbaar: als kopieerboek, als cd-rom en als een combinatie van deze twee.

Reken Logica 1 – Rekenlogica tot 10 en sommen tot 20
Reken Logica 2 – Rekenlogica 20 en sommen tot 100
(uitverkocht)
Reken Logica 3 – Rekenlogica tot 1.000 en sommen tot 10.000

Reken Logica 4 – Rekenlogica tot 100.000 en sommen tot 1 miljoen (uitverkocht)

Rekenkrakers op twee niveaus!
Elke rekenkraker wordt aangeboden op twee verschillende moeilijkheidsniveaus. Op deze manier kunnen kinderen met een verschillende ontwikkeling binnen een groep met eenzelfde soort rekenkraker werken.

Bij Reken Logica 1 (sommen in de ruimtelijke oriëntatie) zijn bovendien verscheidene woorden vervangen door afbeeldingen. Zo kunnen ook kinderen bij wie de leesvaardigheid nog niet zo ver ontwikkeld is, met de rekenkrakers aan de slag. Differentiëren wordt zo heel eenvoudig!

Naast werk- en antwoordbladen, bevatten de Reken Logica’s een aantal spelbladen waarmee de leerlingen op een speelse manier de wiskundige begrippen kunnen oefenen. Zoals: kleiner dan, in de tweede kolom of een vierde deel van. De bijbehorende spelsuggesties helpen een handje. Speel bijvoorbeeld Memory of Lotto en word een ster in het herkennen en toepassen van wiskundige begrippen!

Pas zelf het werkmateriaal aan met de handige cd-rom
De cd-rom van Reken Logica 1 biedt een extra dimensie aan het onderwijs. De cd-rom bevat net als de kopieerboeken werk- en antwoordbladen, spelbladen en spelsuggesties. Op cd-rom is het materiaal heel gemakkelijk te bewerken in Word. Daarnaast is de cd-rom op het schoolnetwerk te installeren. Zo kunt u de werkbladen aanpassen door bijvoorbeeld woorden of zinnen te vervangen, de sommen te wijzigen of andere afbeeldingen in te voegen. Ook kunt u de tekst vergroten en de kleuren aanpassen. De cd-rom zorgt voor nog meer diversiteit in het gebruik van Reken Logica

Op naar een flexibel denkvermogen
Door het oplossen van de rekenraadsels ontwikkelen leerlingen een flexibel denkvermogen en kunnen ze hun lees- en rekenvaardigheid verbeteren. Zo wordt vakoverstijgend leren mogelijk! De thema’s die worden gebruikt sluiten aan bij de leefwereld van kinderen en dragen bovendien bij aan hun algemene ontwikkeling. Zo komen onderwerpen als geld, ontdekkingen, landen en films aan bod. Onder andere door de originele thema’s en de aansprekende illustraties zullen leerlingen veel uitdaging ervaren in het oplossen van de rekenkrakers,  terwijl ze hun lees- en rekenvaardigheid verbeteren.


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
SCH24130978-3-86723-224-1Reken Logica 1 - kopieerboek€ 26,50
SCH241319783867232258Reken Logica 1 - cd-rom€ 24,50
SCH24132Reken Logica 1 - kopieerboek + cd-rom€ 39,50
SCH241689783867231985Reken Logica 3 - kopieerboek€ 26,50

Kerndoelenverantwoording:

23 De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.
24 De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.
28 De leerlingen leren schattend tellen en rekenen.
Recensies
Gemiddelde beoordeling van onze klanten :
Uitdagend
R. van der Heide / Leerkracht groep 6 / Langereisschool
Zinvolle kopieerbare oefeningen die uitdagend en leuk om te doen zijn.
goed
Tineke S / IB / BMDB de Schuilplaats
Kinderen vinden het erg leuk om mee te werken.
Het is uitdagend en anders.
Leerkrachten zijn ook enthousiast.
uitdagend
remedial teacher / Leerbeer
Wat een leuke werkbladen om het logisch denken te trainen. Op elk blad staan de aanwijzingen voor de puzzels door elkaar. Vooraan staat een cijfer zodat kinderen die hulp nodig hebben met deze extra aanwijzing ook de puzzel kunnen maken. Het is wel jammer dat deze hulpcijfers lastig zijn af te dekken voor als ze niet nodig zijn.

 

Anderen bekeken ook:
Leeskrakers miniLeeskrakers mini

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan