REKENEN MET ... DIEREN
informatie:
64 blz
zw/w
werkboek A4
inclusief kopieerlicentie schoollocatie
idee en uitwerking: Cornelia Kachouh
25% korting bij extra exemplaren.
bijlagen:
Voorbeeldbladzijden Rekenen met dieren
 
Rekenen met ... dieren
Nu wordt rekenen pas echt leuk! Aan de hand van informatieve teksten uit de dierenwereld wordt rekenen werkelijkheid. Door voorbeelden uit de tot de verbeelding sprekende dierenwereld te nemen, wordt rekenen tastbaar voor kinderen.
Pinguïnbaby's wegen bij de geboorte niet meer dan een grote appel, de tong van een de blauwe vinvis is zo dik als het klaslokaal hoog is... Hoeveel kinderen moet je boven op elkaar stapelen als je net zo groot wilt zijn als een giraf? Als mieren 100 keer hun eigen gewicht kunnen dragen, hoeveel zouden leerlingen dan moeten kunnen dragen? Je komt ook nog eens veel te weten over al die verschillende dieren.

Waarom Rekenen met ... dieren?
Als motivatie voor kinderen een bepalende factor is om te willen en kunnen leren dan is Rekenen met ... dieren de beste keuze om deze kinderen aan het rekenen te krijgen en te houden! Kinderen oefenen vakoverstijgend de basisvaardigheden (o.a. gewicht, grootte, snelheid, levensverwachting) van het rekenen met behulp van leuke en interessante voorbeelden uit het dierenrijk. Informatief, zeer motiverend en uitnodigend.

Dierenthema's: de gorilla, de olifant, de kangoeroe, de tijger, de giraf, de walvis, de grizzlybeer, de pinguïn, de dolfijn.

Oefenboeken en kopieerboeken verkrijgbaar
Deze uitgave is ook geschikt om als oefenboek te gebruiken. Ze zijn daarom ook bestelbaar in sets van 5 of 30 stuks (zonder kopieerlicentie), zodat u meerdere leerlingen tegelijkertijd van extra uitdaging of extra oefening kunt voorzien.
U kunt ook kiezen voor een kopieerboek: per stuk bestelbaar, inclusief kopieerlicentie.
Met het werkboek kan elk kind in de klas direct aan de slag met Rekenen met ... dieren.Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
RKM01Rekenen met ... dieren oefenboek (5 ex.) € 19,50
RKM02Rekenen met ... dieren oefenboek (30 ex.)€ 65,00
RKM03Rekenen met ... dieren kopieerboek€ 12,50

Kerndoelenverantwoording:

24 De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.
25 De leerlingen leren aanpakken bij het oplossen van reken-wiskundeproblemen te onderbouwen en leren oplossingen te beoordelen.
33 De leerlingen leren meten en leren te rekenen met eenheden en maten, zoals bij tijd, geld, lengte, omtrek, oppervlakte, inhoud, gewicht, snelheid en temperatuur.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Rekenen met ... SOMA kubussenRekenen met ... SOMA kubussen

lees meer Lees Meer
Rekenen met ... voertuigen, vliegtuigen en schepenRekenen met ... voertuigen, vliegtuigen en schepen

lees meer Lees Meer
Rekenen met ... meetkundige vormenRekenen met ... meetkundige vormen

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan