SEKS, HOE VOELT DAT?
informatie:
160 blz.
20x20 cm.
in kleur
hardcover
geÔllustreerd
auteur: Kolet Janssen
illustrator: Klaas Verplancke
bijlagen:
Inhoudsopgave
 
Seks, hoe voelt dat? - Eerlijke antwoorden over vrijen en zo
Waarom trekken wij rare gezichten als we het woord ‘seks’ horen? Hoe word je verliefd? Waarom krijgt mijn broer opeens zo’n rare stem? Is seks gevaarlijk? Waarom zijn jongens en meisjes zo verschillend? Verveelt een baby zich niet in de buik van zijn mama? Doet het pijn als je voor de eerste keer vrijt? Alle vragen die kinderen hebben over seks worden in dit boek op heldere manier beantwoord. Seks, hoe voelt dat? staat vol met allerlei logische, schattige, stoute, gevoelige, grappige en vooral eerlijke antwoorden! Het boek vormt een basis om over seksualiteit te praten met kinderen.

Waaruit bestaat het boek?
Seks, hoe voelt dat? geeft nieuwsgierige kinderen een degelijke uitleg over de ‘technische’ én de emotionele kant van de kriebels in hun buik. U vindt er veel échte vragen van kinderen van 10 t/m14 jaar. Seks, hoe voelt dat? bevat kleurrijke, speelse illustraties.Het boek geeft leerkrachten ook ideeën en inspiratie om op een levensechte manier met kinderen te praten over dat ingewikkelde verkeer tussen mensen. 

Voor welke leerlingen is Seks, hoe voelt dat geschikt?
Het boek is geschikt voor leerlingen vanaf 10 jaar. En natuurlijk ook voor hun leerkrachten, begeleiders en verzorgers.

Voorbeelden uit Seks, hoe voelt dat? (klik op de afbeelding voor een grotere weergave):

 
 

Beperkt aantal exemplaren beschikbaar; op=op.


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
DAV4179Seks hoe voelt dat
Opruiming 25% korting; op = op.
€ 19,95
€ 14,96

Kerndoelenverantwoording:

0 Leergebiedoverstijgend: Deze uitgave is gericht op het ontwikkelen van algemene vaardigheden. Bij deze uitgave kan het zijn dat er geen specifiek leergebied wordt aangegeven. Deze uitgave is bijvoorbeeld gericht op het zelfbeeld, zintuiglijke en motorische mogelijkheden, omgaan met beperkingen, omgaan met hulpmiddelen of nieuwe media.
Recensies
Gemiddelde beoordeling van onze klanten :
prima praatboek
groepsleerkracht / SBO de Zonnewijzer Valkenswaard
I.p.v. het landelijke project "lentekriebels"dat in de week van 21 maart gehouden wordt, heeft onze SBO-school ervoor gekozen dit thema elke woensdagochtend tot de meivakantie aan bod te laten komen. Dit boek is een uitstekend uitgangspunt om kinderen aan de hand van de illustrtaties te informeren over dit onderwerp. Daarnaast gebuiken wij ook materiaal van het projekt "Lentekriebels" en hebben we een lijst met educatieve links over dit onderwerp verzameld. Ook worden bij de oudere leerlingen spelletjes gebruikt (een soort Triviantspel), waardoor op een speelse manier onderwerpen ter sprake worden gebracht

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan