SPLIT(S)BOX EN SPLIT(S)KAARTEN
informatie:
Split(s)box: doosje formaat 70 x 45 x 16 mm
met transparant deksel
hoogwaardig kunststof
blauwe huls met de 'smile' om de voorzijde aan te geven
10 ronde gele balletjes (ō 7 mm). Split(s)kaarten: inhoud: 2 doosjes met elk 11 kunststofkaarten.
bijlagen:
Handleiding Split(s)kaarten
 
Split(s)box
Je ziet er vier, hoeveel zie je er niet? Leer- en hulpmiddel bij de splitsoefeningen uit de reken- en wiskundemethoden.

Het splitsen van getallen is een belangrijk onderdeel van het rekenen. De splitsingen tot en met 10 moeten daarom goed worden 'ingeslepen'. Door 11, 12, 13, 14 of 15 balletjes in de split(s)box te doen, kunnen ook de splitsingen over het tiental en onder het tiental worden geoefend. De split(s)box is een leermiddel dat de leerling op een speelse manier uitdaagt tot handelen (visualiseren van getalbeelden). De split(s)box versnelt de ontwikkeling van handelend rekenen en is zelfcontrolerend!

Split(s)kaarten
Kaarten behorende bij de split(s)box.

De eerste leerling schudt en opent de box, de andere leerling probeert de bijbehorende kaart te vinden. Een oefening met zelfcontrole. Met de kaarten kan ook Memory worden gespeeld.

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
SCH22421Split(s)box € 5,95
SCH22422Doosje met 50 gele balletjes€ 6,95
SCH22423Split(s)kaarten € 19,50

Kerndoelenverantwoording:

26 De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.
Recensies
Gemiddelde beoordeling van onze klanten :
Inventief
P. Swart / Trainer, consultant / HERA Masters in Leren Leren
Handig hulpmiddel om regelmatig (bijv. als klein spelletje tussendoor) aan de slag te gaan met de splitsingen. Ook te gebruiken bij het visualiseren van de stipsommen.
Handig
logopediste / zelfstandig
klein doosje, makkelijk mee te nemen. Kan je eenvoudig splitsbenen op een blad opstellen en met het doosje de oefeningen maken. Erg leuk als afwisseling. Je kan er ook bolletjes uithalen voor vb splitsen tot 7
handig
remedial teacher / rtmix
Een mooi handzaam doosje om het splitsen inzichtelijk te maken. Het was mij niet duidelijk hoeveel balletjes in het doosje zitten. Er zitten er standaard 10 in. Het is fijn dat je balletjes kunt verwijderen en toe kunt voegen.

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan