SURVIVALGIDSEN 2020
informatie:
Nieuw concept 2020
geÔllustreerd
groep 4 t/m 8
praktische hulpgidsen voor leerlingen
 

Survivalgidsen: nieuw concept 2020

Doe-boeken om kinderen te begeleiden met: leer- en ontwikkelingsstoornissen, sociaal-emotionele thematieken, leren leren.

Doelgroep: lagere school - groep 4 t/m groep 8

Deze leerrijke doe-boekjes werken rond thema’s als ADHD, autisme, faalangst, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en pesten. Ze zijn geschreven op maat van kinderen en jongeren en bieden hen inzicht bij leer- en ontwikkelingsstoornissen, socio-emotionele thema’s en leren leren.

Deze survivalgidsen vertrekken vanuit een positieve aanpak en leggen de focus op de eigen kwaliteiten. Deze non-fictie doeboekjes reiken tal van tips en tricks aan voor thuis en op school, waarbij elk kind kan reflecteren op zijn eigen sterktes en valkuilen.

Positieve aanpak vanuit eigen kwaliteiten

Het kind ontdekt op een speelse en positieve manier wat zijn of haar kwaliteiten zijn, hoe het beter kan leren omgaan met moeilijkheden en vooral hoe het sterker en veerkrachtiger wordt.

Doe-boeken op maat van kinderen en jongeren

De kinderen gaan actief aan de slag met deze doe-boekjes: ze gaan er in lezen, schrijven, kleuren, knippen en tekenen en worden hierbij begeleid door de lieflijke monsters Zwork, Loekie en Ness. De doe-opdrachten maken de problemen begrijpbaar en bespreekbaar. Kinderen ontdekken er getuigenissen van leeftijdsgenootjes, weetjes, helpende gedachten, vragenlijsten, doe-testen en nog veel meer! Geen saaie theorieën, noch ingewikkelde oefeningen. De boekjes leggen op een heldere manier uit met welk probleem het kind kampt, wat dat met hen doet en hoe ze ermee kunnen omgaan.

Focus op reflectie en metacognitie: wat werkt voor mij?

De opdrachten zorgen er voor dat het kind gaat reflecteren op de eigen situatie (interactief) en dat het inzicht krijgt in de eigen sterktes en moeilijkheden. Daarnaast ontdekt het kind welke oplossingen en hulpmiddelen er bestaan en leert het ook keuzes maken hierin.

Tips en tricks voor thuis en op school

De boekjes reiken tips aan rond aanpassingen thuis en in de klas, manieren om hun gedrag en emoties beter te reguleren en ontspannende activiteiten. Ze maken zelf de keuze welke tips ze interessant vinden en willen gebruiken. Zo worden ze meester over hun eigen leer- en leefproces.

De tips en tricks bestaan uit:

- Concrete checklists

- Preventieve hulpmiddelen

- Helpende positieve gedachtenkaartjes

- Doe-activiteiten die hen tot rust brengen


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
1060-SURV-ADHD9789462346932Survivalgids - Wat als je AD(H)D hebt?€ 15,00
1060-SURV-AUT9789462346970Survivalgids - Wat als je autisme hebt?€ 15,00
1060-SURV-HOOG9789462346987Survivalgids - Wat als je hoogsensitief bent?€ 15,00
1060-SURV-PEST9789462346994Survivalgids - Wat als pesten je (k)raakt?€ 15,00
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
SurvivalgidsenSurvivalgidsen

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan