TALENTMIX
informatie:
talentontwikkeling
groep 7 en 8
21ste eeuwse vaardigheden
bijlagen:
Artikel in Prima Onderwijs maart 2018
Doeboek Talentmix - voorwoord
Handleiding Talentmix - Inhoud en voorwoord
 
Lees ook het interessante artikel met de auteur van Talentmix in het magazine PrimaOnderwijs
Je vindt het artikel in de bijlagen bovenaan de pagina.

Hoe kun je als leerkracht vorm geven aan talentontwikkeling? Wat zijn eigenlijk de talenten van jouw leerlingen en hoe kun je die activeren en stimuleren? Hoe kun je kinderen leren om op basis van hun eigen talent te werken en keuzes te maken? Met Talentmix werken leerlingen aan de 21e eeuwse vaardigheden ‘zelfsturing’ en ‘samenwerking’. Vaardigheden die van groot belang zijn als het gaat om het functioneren in een snel veranderende wereld. 

Met Talentmix heb je als school een tool in handen waarmee je een leerzaam project rond het thema talentontwikkeling kunt uitwerken. Een direct toepasbaar en krachtig project, waarbij veel kansen zullen ontstaan om met kinderen in gesprek te gaan. Waar zijn ze goed in? Waar genieten ze van? Waar zijn ze trots op? Deze gesprekken en de activiteiten versterken het zelfbeeld, zelfvertrouwen, de samenwerking en het contact leerkracht-leerling. 

Talentmix is een compleet pakket waarbij leerlingen zich bewust worden van hun talent en deze kennis gaan toepassen in activiteiten. Met een kleurrijk Doeboek worden de leerlingen aan het denken én aan het werk gezet. In de handleiding vind je allerlei lessuggesties om dit project eenvoudig verder vorm te geven. Inhoudelijk kan het een plaats hebben in lessen sociale vorming en als voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Een aantal opdrachten kan ingepland worden tijdens zelfstandig werken of in een weektaak.

Wat is het doel van Talentmix?
Leerlingen bewust laten worden van hun talenten en deze bij elkaar leren herkennen.

Voor wie is Talentmix geschikt?
Talentmix is direct inzetbaar in groep 7 en 8.

Wat is de tijdsinvestering voor Talentmix?
Met een tijdsinvestering van ongeveer 9 uur, verdeeld over drie weken.

Waaruit bestaat Talentmix?
De Talentmix Startset:

  • handleiding
  • 30 doeboeken
  • toegang tot de talentmixtest. Je ontvangt een brief met inlogcode bij je bestelling.

Extra doeboeken zijn per set van 5 bij te bestellen.

Online Talentmixtest
De Talentmixtest vormt een belangrijk onderdeel van dit project. Vanuit de leerkrachtomgeving kun je een onbeperkt aantal leerlingen de test af laten nemen. Dit doe je door het geven van de juiste url en het wachtwoord. Meerdere leerlingen tegelijk kunnen de test doen. Na het beantwoorden van de testvragen krijgt de leerling zijn of haar persoonlijke Talentmix in beeld. 


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
TMX01Talentmix - Startpakket€ 125,00
TMX02Talentmix - 5 extra doeboeken€ 18,95
TMX03Talentmix - verlenging online licentie€ 29,50
Recensies

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan