IN DE ROOS (DUOLEZEN) BOEKPAKKET
informatie:
20-delig pakket
AVI M3-E3
AVI E3-M4
6 t/m 8 jaar
 
 

Met z'n tweeën een informatieboek lezen of ongemerkt steeds een stapje moeilijker...
Dat kan met In de Roos Duolezen!

In deze serie gaan wij uit van de visie dat kinderen woorden leren lezen en begrijpen vanuit kennis over een onderwerp. Hoe meer kennis ze hebben, hoe beter ze lezen en begrijpen.

Met In de roos - Duolezen kunnen twee beginnende lezers samen aan de slag met het lezen van een boek, beide op hun eigen leesniveau.

In de roos - Duolezen is ook zeer geschikt voor alleen lezen, close reading. Laat een kind eerst de makkelijke tekst lezen. Daarna kan het het boek nog eens lezen, maar nu - met de basiskennis over het onderwerp - ook de iets moeilijker tekst (met de ster).

Inhoud van het boekpakket:

  • 10 boekjes voor kinderen die net kunnen lezen: ca. AVI M3-E3:

- Ik kweek een citroen
- Duik je mee? 
- Ik vlieg 
- De lucht in
- Hoe leeft papa in de ruimte?
- Ik zie, ik zie
- Leem, staal en hout
- Ziek in het wild
- Wie aapt wie na?
- Ik help jou wel

  • 10 boekjes voor iets gevorderder lezers: ca. AVI E3-M4.

- Kijk van een afstand 
- Van aardappel tot... aardappel!
- Bekijk het van dichtbij
- Diep in de zee
- Kunnen vissen vliegen?
- Wie eet wie?
- Robot of dier? 
- Mijn pony voor een dag
- Wonen in een boom
- Gefopt!

Alle teksten worden ondersteund door duidelijk en aantrekkelijk beeld.

Waarom In de roos – Duolezen? 

Kinderen leren woorden lezen en begrijpen vanuit voorkennis. Het lezen van informatieboeken is daarom enorm belangrijk, het legt de basis voor begrijpend lezen en studievaardigheden voor later. Voor groep 3 zijn er maar weinig informatieboeken beschikbaar die door de beginnende lezer zelfstandig gelezen kunnen worden (op laag AVI). Daarom is de serie In de roos - Duolezen ontwikkeld i.s.m. met Vrouwke Klapwijk, leesspecialist en kinderboekenauteur.

In In de roos - Duolezen vormen tekst en beeld één geheel. De leerling leest een kort stukje tekst en het beeld vertelt verder. Kinderen leren zo dat tekst en beeld beide informatiedragers zijn; de educatieve foto’s en illustraties ondersteunen de tekst en breiden deze uit. Zo leren kinderen spelenderwijs ook woorden lezen die ‘officieel’ misschien nog iets boven hun niveau liggen.

De boekjes zijn niet te dik, waardoor de beginnende lezer geen overmaat aan informatie krijgt, maar een goede hoeveelheid informatie in beeld en tekst om over een nieuw onderwerp te leren.


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
Recensies

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan