KLEIN APPLAUS
informatie:
144 blz.
zw/w
Formaat: 24 x 17 cm
een Abimo-uitgave
Auteurs: Koen Krul, Joris Nevejans en Peter Spaepen
bijlagen:
voorbeeldpagina's Klein_Applaus
 
Waaruit bestaat Klein Applaus?
Klein Applaus
oefent dramavaardigheden met kinderen van 3 tot 9 jaar. Klein Applaus bestaat uit drie delen. In het eerste deel geeft het leerkrachten een stevige theoretische basis. In het tweede deel worden 24 gevarieerde en inspirerende dramalessen besproken. In het derde deel staat informatie over het begeleiden van dramalessen. Het handboek helpt mee de kerndoelen 'spel / bevordering van het taalgebruik' in het leergebied Kunstzinnige Oriëntatie te realiseren.

Dramavaardigheden in Klein Applaus
De dramavaardigheden die in Klein Applaus aan bod komen zijn: toneelbesef, mimisch uitbeelden, stemgebruik, rolvastheid, transformatie, inlevingsvermogen, fantaseren, een spelaanbod doen, betekenis geven, acceptatie en koor?

Opbouw van Kein Applaus
De leerlijn is opgebouwd naar leeftijdsgroep, 3-/4-, 5-/6- en 7-/8-jarigen. Er worden acht lessen per groep aangeboden. De volgende thema's komen hierbij aan bod: knuffels, emmers, hoeden, dozen, kussens, stokken, op berenjacht, graafmannetjes, cadeautjes, gekke wezens, mode, bouwwerf, het strand en de zee, de slaapkamer van de reus, ziekenhuis, eilandjes, hotel, deuren & luiken, dramaspel, schimmenspel, standbeelden, dwerg-reus-heks, clownerie en jabbertalk.

Volgens de Nederlandse bibliotheek dienst is dit een 'eenvoudig en helder' boek waarvan 'de bedoeling duidelijk is'. De overzichtelijke indeling en bladspiegel worden ook geprezen: '[ze] nodigen uit tot lezen'.

Dit is een handig boek waarmee iedere leerkracht stapsgewijze dramalesjes kan maken zonder dat hij/zij zelf een dramaspecialist hoeft te zijn.
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order

Kerndoelenverantwoording:

56 De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.
Recensies

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan