ZOOM!
informatie:
met veel fotomateriaal
auteur: Camilla de la BťdoyŤre
hardcover
32 blz. per deel
 

Natuur van dichtbij bekeken

In de serie Zoom! wordt ingezoomd op de wereld van vogels, insecten, oceaandieren en planten. Met prachtige foto's brengen deze boeken leerlingen dichter bij de meest bijzondere diersoorten.

"Leg de giftige tentakels van een anemoon onder de loep. Kijk een vleesvlieg diep in zijn ogen. Neem een kijkje in een vleesetende plant. En zoom in op de lichtgewicht botten van vogels."

De ZOOM!-serie in trefwoorden

  • Voor lezers van 10-14 jaar
  • Incl. woordenlijst en tips voor boeken, internetsites en filmpjes over het onderwerp
  • Zoomsterkte en werkelijke grootte dier of plant vermeld bij macrofoto's

Waaruit bestaat ZOOM!?

  • Insecten
  • Oceaandieren
  • Planten
  • Vogels

Voor wie is ZOOM! bedoeld?
De boeken uit de serie ZOOM! zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen van 10 tot 14 jaar om zélf te lezen. De macrofoto's zijn interessant ook voor leerlingen die minder geïnteresseerd zijn in lezen over de natuur. Onder de foto's van ingezoomde onderdelen staan vragen die leerlingen actief laten nadenken van welk dier of plant het detail afkomstig is. Dit stimuleert het lezen voor leerlingen die zich minder aangetrokken voelen tot boeken. 

Meer dan lezen
ZOOM! is een Corona-serie. Kenmerkend voor deze leesboeken zijn de uiteenlopende (informatieve) onderwerpen. Door de diversiteit is er voor elke leerling wel een geschikt boek. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. De leesboeken zijn zeer rijk geïllustreerd.
Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken zijn uitstekend geschikt als voorbereiding op een spreekbeurt of werkstuk en bieden een mooie inleiding op een wereldoriënterend onderwerp.


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
ZOO400Zoom! (serie 4 d.)€ 46,80
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Van DichtbijVan Dichtbij

lees meer Lees Meer
Tegenstellingen bij dierenTegenstellingen bij dieren

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan