GRIP OP GRAMMATICA - LEES & WEET MEER
informatie:
in kleur
hardcover
32 blz.
bijlagen:
Voorbeeld werkblad Info+
Voorbeeld werkblad met antwoorden Info+
 

Grammatica leren

De serie Grip op Grammatica vertelt leerlingen van 7-9 jaar op een eenvoudige manier wat grammatica is en wat je ermee kan. Lees alles over voegwoorden, naamwoorden, werkwoorden, bijwoorden en leestekens. De boeken zijn aantrekkelijk door het gebruik van verschillende kleuren. Aantrekkelijke foto's en grappige tekeningen maken het geheel compleet. Schrijfster (Anita Ganeri) van de boeken is taalwetenschapper en heeft al veel informatieve boeken voor kinderen geschreven.

De serie bevat de volgende titels: 
- Leestekens 
- Woorden die beschrijven 
- Woorden die doen 
- Woorden die namen geven 
- Woorden die samenvoegen 
- Zinnen bouwen 

Bekijk voorbeeldbladzijden uit Woorden die doen:

 

De leesserie Lees & weet meer:
Grip op Grammatica maakt deel uit van de Lees & weet meer leesserie:

  • Voor lezers van 8 tot 10 jaar
  • Voor verdieping bij voorbereiding op een spreekbeurt/ werkstuk
  • Tekst / beeld = 50/ 50
  • Handzaam formaat (20 x 18 cm) met harde kaft
  • Incl. woordenlijst, tips en online (te printen) lesmateriaal
  • Aantal boeken gaat in op moeilijk bespreekbare onderwerpen
  • Alle titels zijn Corona-leesboeken
  • Gratis toegang tot online lesmateriaal

Informatief lezen en grammatica
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over de behandelde taalregels willen weten. Gaandeweg breidt hun kennis van grammatica zich uit. De serie laat leerlingen op een andere manier lezen en maakt zichtbaar waaruit zinnen zijn opgebouwd, welke soorten woorden er allemaal zijn en hoe je leestekens gebruikt.

Info+: gerichte oefening op het gebied van grammatica
Bij de leesseries van Lees en weet meer heeft u ook toegang tot Info+. Dit zijn printbare verwerkingsbladen voor uw leerlingen. Leuke en gerichte oefening op het gebied van taalregels, mét 1-op-1-antwoordbladen. De verwerking bij een boekje beslaat max. 2 A4. Een voorbeeld van een werk- en antwoordblad bij het leesboekje (uit de serie Ruimte Verkenner van Mijn eerste docuboek), vindt u rechts, naast de serieafbeelding.

 
Download uw Info+ materialen
U heeft toegang tot het extra Info+-lesmateriaal bij aanschaf van een serie en/of losse uitgaven. Alle Info+ verwerkingsbladen staan op een aparte pagina. Klik hier, zoek het Info+ bestand wat bij uw serie hoort, download het bestand en u kunt vervolgens de bladen naar keuze printen.
 
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
LWM05Grip op Grammatica (serie 6d.) - Lees & Weet Meer€ 75,60
LWM05KBGrip op grammatica Info+ kopieerboek€ 9,50

Kerndoelenverantwoording:

4 De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
11 De leerlingen leren een aantal taalkundige principes en regels. Zij kunnen in een zin het onderwerp, het werkwoordelijk gezegde en delen van dat gezegde onderscheiden. De leerlingen kennen: • regels voor het spellen van werkwoorden; • regels voor het spellen van andere woorden dan werkwoorden; • regels voor het gebruik van leestekens.
12 De leerlingen verwerven een adequate woordenschat en strategieŽn voor het begrijpen van voor hen onbekende woorden. Onder ‘woordenschat’ vallen ook begrippen die het leerlingen mogelijk maken over taal te denken en te spreken.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Lees & weet meerLees & weet meer

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan