NT2, PRAAT MEE!
informatie:
voor leerlingen op de basisschool die de Nederlandse taal niet vaardig zijn
auditieve ondersteuning
voor het ontwikkelen van een basiswoordenschat
 
NT2, praat mee! is ontwikkeld om kinderen een start te laten maken in de Nederlandse taal. Uniek aan deze serie is de Voorlezer; een ‘sprekende’ pen die de woorden hardop voorleest.
NT2, praat mee! verschijnt augustus 2019.

Voor NT2, praat mee! verschijnen de volgende onderdelen:

  • Kijk- en luisterboek peuters en kleuters, met auditieve ondersteuning d.m.v. ‘sprekende’ pen
  • Leer- en luisterboek middenbouw 1 & 2, met auditieve ondersteuning d.m.v. ‘sprekende’ pen
  • Werkbladenmap middenbouw
  • Paspoort voor persoonlijke woordenschatontwikkeling 1 & 2
  • Online licentie
  • Leer- en luisterboek bovenbouw 1 & 2, met auditieve ondersteuning d.m.v. ‘sprekende’ pen
  • Werkbladenmap bovenbouw
  • Paspoort voor persoonlijke woordenschatontwikkeling 1 & 2
  • Online licentie
  • Leer- en luisterboek rekentaal

Auditieve ondersteuning 
Met het kijk-luisterboek van NT2, praat mee! en de auditieve ondersteuning d.m.v. de Voorlezer kunnen leerlingen zich vanaf het eerste moment al luisterend een basiswoordenschat eigen maken. De Voorlezer is een ‘sprekende’ pen, die elk aangestipt woord (en het bijbehorende plaatje) hardop voorleest. De leerlingen kunnen op een aantal posters en grote plaatjes met de pen op ontdekkingsreis gaan en luisteren naar wat de pen vertelt. Hierdoor bieden de materialen vooral ook uitkomst voor kinderen die nog niet kunnen lezen: de woordenschat wordt auditief aangeboden. 

Omdat het kijk-luisterboek en de werkbladen zich richten op de eerste stappen van de leerlingen in een nieuwe taal, staat het maken van een woordenschat centraal. Het kijk-luisterboek begint met een inleiding op het Nederlandse alfabet (binnenkant omslag voorin). Behalve het klassieke alfabet kunnen de kinderen ‘luisteren’ naar een fonetisch alfabet, zodat ze de klank van een letter(combinatie) horen en de klank een (of meer) letter(s) kunnen geven. NT2, praat mee! is voornamelijk gericht op het aanleren van de Nederlandse spreekvaardigheid.

Voor wie is NT2, praat mee! geschikt?
NT2, praat mee! richt zich vooral op leerlingen in de basisschoolleeftijd die de Nederlandse taal niet vaardig zijn, en (meestal) in de loop van het schooljaar instromen in het Nederlandse schoolsysteem.
Deze zij-instromers volgen onderwijs in taalklassen en basisgroepen. NT2, praat mee! is zeer goed afgesteld op de behoeften van deze leerlingengroep, en is vooral effectief in de eerste maanden van het leren van een nieuwe taal.

Voordelen van NT2, praat mee!
NT2, praat mee! kan door zij-instromers in gewone basisschoolgroepen en in taalklassen gebruikt worden om zelfstandig te leren. Om de andere leerlingen niet te storen, kunnen de leerlingen met een ‘sprekende’ pen gebruik maken van een koptelefoon. Het werken met het kijk-luisterboek is daarom zeer gunstig voor zij-instromers die (nog) niet aan het gewone onderwijs kunnen deelnemen. Het geeft deze leerlingen nieuwe mogelijkheden in het intensieve contact met de Nederlandse taal: ze leren in hun eigen tempo en herhalen zoveel als ze willen.


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
Recensies

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan