OP BEZOEK IN... - MIJN EERSTE DOCUBOEK
informatie:
in kleur
geÔllustreerd
hardcover
32 blz.
bijlagen:
Inhoudsopgave Op bezoek in China
Voorbeeld info+
 
Op bezoek in China, Duitsland, Ierland, Italië of het Verenigd Koninkrijk!
In de informatieve leesserie Op bezoek in... maken leerlingen kennis met verschillende landen en hun cultuur en bezienswaardigheden. De boeken staan vol met allerlei weetjes en feiten (hoofdstad, munteenheid, taal, religie enz.).
In elk leesboek zijn moeilijke woorden vetgedrukt en staat de betekenis in een verklarende woordenlijst. Bovendien staan er ook een aantal woorden in het boek die goed van pas kunnen komen bij een bezoek aan het land!
Alle boeken hebben een harde kaft, zijn voorzien van eigentijdse kleurenfoto's en duidelijke landkaarten met legenda.

Corona-leesboeken zijn boeken voor alle leerlingen
De leesserie Op bezoek in ... is een Corona-serie en is onderdeel van de leesserie Mijn eerste docuboek. Kenmerkend voor deze leesboeken zijn de uiteenlopende (informatieve) onderwerpen. Door de diversiteit is er voor elke leerling wel een geschikt boek. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. De boeken zijn uitstekend geschikt als voorbereiding op een spreekbeurt of werkstuk en bieden een mooie inleiding op een wereldoriënterend onderwerp. Bovendien zijn de leesboeken rijk geïllustreerd.

Mijn eerste docuboek-leesseries:

 • Voor beginnende lezers, 7 - 8 jaar
 • Honderden boeken: zeer grote variatie in onderwerpen
 • Tekst / beeld = 50/ 50
 • Handzaam formaat (22,5 x 20 cm) met harde kaft
 • Eigentijds beeldmateriaal
 • Incl. woordenlijst, tips en online (te printen) lesmateriaal rond woordenschat

Waaruit bestaat de leesserie Op bezoek in...?
De leesserie bestaat uit de volgende titels:

 • China
  Hoe lang is de Chinese Muur? Hoeveel verschillende bevolkingsgroepen wonen er in China? En waar ligt de Gobiwoestijn. Op bezoek in... China is een boek vol wetenswaardigheden over de verschillende landschappen en culturen in dit grote Aziatische land.
 • Duitsland
  Wat voor soort eten is een wurst? Hoe lang is de rivier de Rijn? Waarom hebben sommige huizen in Duitsland brede hellende daken? Leerlingen komen in dit boek van alles te weten over o.a. de Duitse taal, cultuur en inwoners.
 • Ierland
  Waarom staan op Ierse wegwijzers twee talen? Wat voor eten is Dublin coddle? Wat voor instrument is een Bodhrá? In dit informatieve leesboek staat informatie over o.a. eetgewoontes, Ierse kunst en muziek en nog veel meer.
 • Italië
  Hoe oud is de scheve Toren van Pisa? Wat zijn pizza's en pasta's? En hoe brengen Italiaanse kinderen hun vrije tijd door? Een boek met informatie over o.a. Vaticaanstad, Italiaanse feestdagen en bezienswaardigheden.
 • Het Verenigd Koninkrijk
  Waar worden de kroonjuwelen bewaard? Wat gebeurt er op Burns Night? En hoe zit het Engelse schoolsysteem in elkaar? Met veel feiten en weetjes over o.a. het Engelse school- en werkleven.

Voorbeeldbladzijden uit Op bezoek in... (klik op de afbeelding voor een vergroting):

 

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven!
Juist bij taalzwakke leerlingen vergroot u de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Corona boeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Corona leesboeken een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

Info+: gerichte oefening op het gebied van woordenschat
Bij de leesseries van Mijn eerste docuboek heeft u ook toegang tot Info+. Dit zijn printbare verwerkingsbladen voor uw leerlingen. Leuke en gerichte oefening op het gebied van woordenschat, mét 1-op-1-antwoordbladen. De verwerking bij een boekje beslaat max. 2 A4. Een voorbeeld van een werk- en antwoordblad bij het leesboekje (uit de serie van ), vindt u rechts, naast de serieafbeelding.

 
Download uw Info+ materialen
U heeft toegang tot het extra Info+-lesmateriaal bij aanschaf van een serie en/of losse uitgaven. Alle Info+ verwerkingsbladen staan op een aparte pagina. Klik hier, zoek het Info+ bestand wat bij uw serie hoort, download het bestand en u kunt vervolgens de bladen naar keuze printen.
 
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
MED20AOp bezoek in... - Mijn eerste docuboek, serie 5 d.€ 45,00
MED20KBOp bezoek in... - Mijn eerste docuboek. Info+ kopieerboek€ 9,50
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
ZinderZinder

lees meer Lees Meer
Op verkenning in... - De Jonge OnderzoekerOp verkenning in... - De Jonge Onderzoeker

lees meer Lees Meer
Het leven in...Het leven in...

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan