RUIMTE VERKENNER - MIJN EERSTE DOCUBOEK
informatie:
in kleur
met veel fotomateriaal
hardcover
32 blz. per deel
incl. woordenlijst
bijlagen:
Voorbeeld info+
 
Ruimte Verkenner
In de leesserie Ruimte Verkenner komen leerlingen van alles te weten over ons zonnestelsel. In de verschillende delen worden de aarde, maan en zon in de ruimte verkend. Daarnaast lezen leerlingen ook over hoe het is om te werken en leven in de ruimte.

Ruimte Verkenner = Mijn Eerste Docuboek
Ruimte Verkenner maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt nu al meer dan 175 boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. Er zijn nu bijna 30 verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!Mijn eerste docuboek leesseries:

  • Voor beginnende lezers, 7 - 8 jaar
  • Honderden boeken: zeer grote variatie in onderwerpen
  • Tekst / beeld = 50/ 50
  • Handzaam formaat (22,5 x 20 cm) met harde kaft
  • Eigentijds beeldmateriaal
  • Incl. woordenlijst, tips en online (te printen) lesmateriaal rond woordenschat

Waaruit bestaat de leesserie Ruimte Verkenner?
De serie bevat de volgende leesboeken:

- De Maan
Waarom lijkt de maan van vorm te veranderen? Is er ook een bepaald weertype op dit hemellichaam? En hoe heet kan het er worden? In dit boek kunnen leerlingen lezen hoe ver de maan verwijderd is van de aarde, waar de maan van gemaakt is, en waarom we altijd maar één kant van de maan zien.

- Ruimtereizen
Wie maakte als eerste mens een ruimtereis? Wat is een maanjeep? Wanneer werd het eerste ruimteveer gelanceerd? Leerlingen krijgen duidelijk antwoord op deze vragen en lezen op welke manieren de mensen geprobeerd hebben in de ruimte te komen, hoe ze erheen reisden en wie de eerste mens was die op de maan liep.

- De Zon
Hoe groot is de zon? Waar is hij van gemaakt? Wat zijn zonnevlammen? Leerlingen leren van alles over deze ster, zo wordt onder andere verteld wat zonnevlekken zijn en waarom levende wezens op aarde de zon nodig hebben. Door het lezen van dit boekje, en de andere boekjes uit deze serie, leren leerlingen veel nieuwe woorden. Bovendien zijn de boekjes zeer geschikt als basis voor een spreekbeurt.Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen in groep 4/5 om zélf te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

Info+: gerichte oefening op het gebied van woordenschat
Bij de leesseries van Mijn Eerste Docuboek heeft u ook toegang tot Info+. Dit zijn printbare verwerkingsbladen voor uw leerlingen. Leuke en gerichte oefening op het gebied van woordenschat, mét 1-op-1-antwoordbladen. De verwerking bij een boekje beslaat max. 2 A4.
Een voorbeeld van een werkbladen vindt u rechts, naast de serieafbeelding (uit de serie Het leven van een... van Mijn eerste docuboek).

 
Download uw Info+ materialen
U heeft toegang tot het extra Info+-lesmateriaal bij aanschaf van een serie en/of losse uitgaven. Alle Info+ verwerkingsbladen staan op een aparte pagina. Klik hier, zoek het Info+ bestand wat bij uw serie hoort, download het bestand en u kunt vervolgens de bladen naar keuze printen.
 
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
MED05Ruimte Verkenner - Mijn eerste docuboek, serie 3 dln.€ 32,40
MED1299789055661169Ruimtereizen - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1309789055661015Maan - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1319789055661022Zon - Mijn eerste docuboek€ 12,00

Kerndoelenverantwoording:

4 De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
46 De leerlingen leren dat de positie van de aarde ten opzichte van de zon, seizoenen en dag en nacht veroorzaakt.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
ABCDE-TWEEABCDE-TWEE

lees meer Lees Meer
Benny BlauwBenny Blauw

lees meer Lees Meer
Mijn eerste docuboekMijn eerste docuboek

lees meer Lees Meer
Larsen Leerpuzzels - Het HeelalLarsen Leerpuzzels - Het Heelal

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan