Codeweek 2019 (3 artikelen)
Digitale kennis en vaardigheden zijn in deze maatschappij hard nodig - voor de arbeidsmarkt, een bewuste omgang met sociale media en kennis over online risico’s. Maar ook om te leren hoe mediaboodschappen tot stand komen en om deze kritisch te beoordelen. Tijdens de Codeweek, die plaats vindt van 5 t/m 20 oktober, worden er in heel Europa activiteiten georganiseerd rondom dit thema. Het doel van deze campagne is om programmeren en digitale vaardigheden op een leuke en aantrekkelijk manier voor iedereen bereikbaar te maken. Wil jij ook aan de slag met dit belangrijke thema? Schoolsupport biedt je een mooi assortiment met uiteenlopende informatieboeken voor verschillende leeftijden. Met hulp van deze boeken kunnen kinderen hun ict-basisvaardigheden trainen en veel kennis op het gebied van mediawijsheid opdoen. Ze leren informatie te zoeken en te beoordelen, en ontwikkelen belangrijke ‘computational thinking’ vaardigheden.
Generation Code
Wil je kinderen leren coderen en programmeren? Met de vrolijk gekleurde boeken van Generation Code kunnen ze zelf aan de slag!
Digitale planeet (MED)
In deze serie maak je kennis met de digitale wereld. Lees over computerprogramma's, Wifi, hardware, software en programmeren.
Programmeren kun je leren
In de vier delen van de serie Programmeren kun je leren maak je gaandeweg kennis met verschillende manieren van programmeren en programmeertalen.
... omdat onderwijs ook Šnders kan