WEERVERKENNER - MIJN EERSTE DOCUBOEK
informatie:
in kleur
met veel fotomateriaal
hardcover
32 blz. per deel
incl. woordenlijst
bijlagen:
Voorbeeld info+
 
Informatieve leesserie Weerverkenner voor jonge lezers
De boeken in de serie Weerverkenner zijn geschreven in duidelijke taal en voorzien van veel indrukwekkend beeldmateriaal. Naast de vele informatie en tips, vinden leerlingen achterin de boeken ook een leuk proefje dat ze op een praktische manier kennis laat maken met een aspect van het weer.

Weerverkenner = Mijn Eerste Docuboek
Weerverkenner maakt deel uit van Mijn Eerste Docuboek. Deze leesserie biedt nu al meer dan 175 boeken voor informatief lezen. De boeken zijn alom bekend als de Corona-reeks. De boekenseries zijn uitstekend te gebruiken voor werkstukken rond wereldoriënterende onderwerpen of als verklarend materiaal naast de lesstof. Ook voor de leerkracht bieden de boeken aanvullende informatie bij het behandelen van specifieke onderwerpen binnen de lesstof. De boeken worden geprezen om hun heldere kijk op de onderwerpen en het duidelijke taalgebruik. Er zijn nu bijna 30 verschillende reeksen, rond bijvoorbeeld muziekinstrumenten, materialen, wilde dieren, kunst, huisdieren, het heelal en aardrijkskundige begrippen. En de titels blijven komen!

Mijn eerste docuboek leesseries:

  • Voor beginnende lezers, 7 - 8 jaar
  • Honderden boeken: zeer grote variatie in onderwerpen
  • Tekst / beeld = 50/ 50
  • Handzaam formaat (22,5 x 20 cm) met harde kaft
  • Eigentijds beeldmateriaal
  • Incl. woordenlijst, tips en online (te printen) lesmateriaal rond woordenschat

Waaruit bestaat de serie Weerverkenner?
De leesserie bevat de volgende titels:

- Nevel & mist
Waar bestaan nevel en mist uit? Hoe ontstaat het en waar komt het voor? Hoe gebruiken planten en dieren nevel en mist? Ook bevat het boekje een proefje om zelf mist te maken

- Het weer voorspellen
Hoe voorspelt men het weer? Wat is een weerfront? Hoe kunnen we stormen vanuit de ruimte zien? Met informatie over weersvoorspellingen en weerkaarten

- Zonneschijn
Wat is zonneschijn? Waarom is het in de zomer warm in in de winter koud? Waar op aarde schijnt de zon het hardst? Aan de hand van duidelijke afbeeldingen wordt uitgelegd hoe zonneschijn op aarde terecht komt en waar wij zonneschijn voor gebruiken.

- Donder & bliksem
Hoe ontstaat bliksem? Wat is er eerst, de donder of de bliksem? Hoe kunnen we onszelf beschermen bij onweer? Na het lezen van dit boek weten leerlingen precies wat bliksem is en hoe krachtig het is. Achterin het boekje staat een leuk proefje: zelf elektriciteit maken.

- Sneeuw
Wat is sneeuw? Welke leuke dingen kun je met sneeuw doen? Wat veroorzaakt een lawine? Dit boekje staat vol met informatie over sneeuw en hoe mensen, dieren en planten in de sneeuw leven.

- Wind (Dit boek is helaas uitverkocht)
Waarom waait de wind? Hoe meet je de snelheid van wind? Wat zijn de gevaarlijkste soorten wind? Naast antwoord op deze vragen zullen leerlingen ook leren wat wind precies is en hoe mensen de wind gebruiken.

- Regen
Hoe ontstaat regen? Wat is droogte? Hoe gebruiken dieren en planten regen? Leerlingen lezen wat een regenseizoen is en natuurlijk wordt er ook uitgelegd waar water vandaan komt en hoe de waterkringloop werkt.

- Wolken
Waaruit bestaan wolken? Hoe kan er regen uit de wolken vallen? Wanneer kun je  cumulonimbuswolken zien? Met veel mooie wolkenfoto's.

- Dauw & rijp
Hoe ontstaat dauw? Waarom kan vorst voor problemen zorgen? Hoe gebruiken dieren en planten dauw? Aan de hand van mooie foto's en duidelijke tekst lezen leerlingen wat rijp is en hoe dauw ontstaat. Met het proefje achterin het boek wordt het ontstaan van dauw nagebootst.

Voor welke leerlingen is Mijn Eerste Docuboek geschikt?
Mijn Eerste Docuboeken zijn in de eerste plaats geschikt voor leerlingen in groep 4/5 om zélf te lezen. De boeken hebben uiteenlopende (informatieve) onderwerpen en door de diversiteit spreken ze elke leerling aan. Een boek uit Mijn Eerste Docuboek is ook erg geschikt voor die leerling die minder door fictie wordt aangesproken.

Informatief lezen en woordenschatverrijking
De leerlingen zullen door de aansprekende onderwerpen geboeid raken en meer over een onderwerp willen weten. Gaandeweg breidt hun woordenschat zich uit. Veel woordenschat wordt immers door lezen verworven! Juist ook bij taalzwakke leerlingen vergroot je de woordenschat door ze veel informatieve teksten, zoals Mijn Eerste Docuboeken, te laten lezen. Ook in de onderbouw kan de woordenschatontwikkeling met Mijn Eerste Docuboek een boost krijgen door veel interactief voor te lezen en vragen te stellen.

Info+: gerichte oefening op het gebied van woordenschat
Bij de leesseries van Mijn Eerste Docuboek heeft u ook toegang tot Info+. Dit zijn printbare verwerkingsbladen voor uw leerlingen. Leuke en gerichte oefening op het gebied van woordenschat, mét 1-op-1-antwoordbladen. De verwerking bij een boekje beslaat max. 2 A4.
Een voorbeeld van een werkbladen vindt u rechts, naast de serieafbeelding (uit de serie Het leven van een... van Mijn eerste docuboek).

 
Download uw Info+ materialen
U heeft toegang tot het extra Info+-lesmateriaal bij aanschaf van een serie en/of losse uitgaven. Alle Info+ verwerkingsbladen staan op een aparte pagina. Klik hier, zoek het Info+ bestand wat bij uw serie hoort, download het bestand en u kunt vervolgens de bladen naar keuze printen.
 
 

Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
MED1939789055665341Nevel & mist - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1949789055665358Weersvoorspelling - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1959789055665365Zonneschijn - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1969789055665372Donder & bliksem - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1979789055665389Sneeuw - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED1999789055665402Regen - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED2009789055665419Wolken - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED2019789055665426Dauw & rijp - Mijn eerste docuboek€ 12,00
MED14KBWeerverkenner - Mijn eerste docuboek, Info+ kopieerboek€ 12,50

Kerndoelenverantwoording:

4 De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
9 De leerlingen krijgen plezier in het lezen en schrijven van voor hen bestemde verhalen, gedichten en informatieve teksten.
43 De leerlingen leren hoe je weer en klimaat kunt beschrijven met behulp van temperatuur, neerslag en wind.
Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Ruimte Verkenner - Mijn eerste docuboekRuimte Verkenner - Mijn eerste docuboek

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan