SURVIVALGIDSEN (VO)
informatie:
praktische hulpgidsen voor leerlingen met sociaal-emotionele en leerproblematiek van 8-14 jaar
geÔllustreerd, 2-kleurendruk, 80-160 blz.
 
In de Survivalgidsen lezen leerlingen met sociaal-emotionele of leerproblemen over situaties waarmee ze worden geconfronteerd en waarmee ze niet altijd raad weten. Leerlingen herkennen zich in deze praktische hulpgidsen en gaan beseffen dat ze met hun problemen kunnen leren omgaan. De Survivalgidsen zijn ook informatief voor leraren, begeleiders, ouders en verzorgers. De leerlingen kunnen de boeken zelfstandig lezen of samen met een volwassene.

De AD(H)D Survivalgids
Dit boek legt uit wat ADHD en ADD is en geeft praktische strategieën om goed voor jezelf te zorgen, je gedrag te veranderen, graag naar school te gaan en plezier te maken. Ook wordt ingegaan op de eventuele behandeling door dokters, specialisten en het slikken van geneesmiddelen.

De Dyslexie Survivalgids
Dit praktische boek legt uit wat dyslexie is en hoe je ermee kunt omgaan, waar je hulp kunt vinden en dat ook mensen met dyslexie veel kunnen bereiken in hun leven en werk. Met veel uitleg, tips, spelletjes, persoonlijke verhalen en weetjes.

De Hoogsensitiviteit Survivalgids
De Hoogsensitiviteit Survivalgids is geschreven voor leerlingen die snel ontroerd zijn, bergen fantasie hebben, gevoelig zijn voor de stemming van anderen, op details letten, geregeld overprikkeld raken en van stilte en rust houden. Ze voelen zich soms anders dan anderen. Een boek vol herkenning en tips.

De DCD Survivalgids
Kinderen met DCD hebben vaak een grote bewegingsonrust, problemen met de fijne motoriek en coördinatieproblemen. Het is lastig om op de juiste wijze bewegingen uit te voeren die in een bepaalde volgorde moeten gebeuren. Bijvoorbeeld springen, snel lopen, iets vastpakken, fietsen of zwemmen gaat moeilijker dan bij andere kinderen. Het is kortom zwaar om bepaalde handelingen aan te leren.

De Gehoorstoornis Survivalgids
In De Gehoorstoornis Survivalgids vindt u veel informatie over de leefwereld van slechthorende leerlingen. Bijvoorbeeld over hoe ze omgaan met de les volgen, contact maken met andere leerlingen, niet goed kunnen horen in lawaaierige ruimtes, hulpmiddelen zoals een hoortoestel of een cochleair implantaat, gebarentaal en liplezen, emoties als schaamte en eenzaamheid.

De Overgewicht Survivalgids
Wat is overgewicht en wat is obesitas? In dit boek vindt u een praktische uitleg voor dikke leerlingen. Het gaat ook in op het verdriet dat leerlingen met overgewicht soms voelen, bijvoorbeeld omdat ze bij gymnastiek als laatste gekozen worden. Inclusief tips om te werken aan een goed en gezond gewicht.

De Autisme Survivalgids
De Autisme Survivalgids legt uit wat autisme is en hoe je ermee kunt omgaan. De gids laat autistische leerlingen op een plezierige manier nadenken over oplossingen voor moeilijke en lastige situaties. Het boek lost de problemen van deze leerlingen niet op, maar het leert hen wel dat 'overleven' kan, ook al gaat het soms niet eenvoudig.

De Allergie Survivalgids
Als je een allergie hebt, wat betekent dat dan precies in het dagelijks leven? De Allergie Survivalgids geeft daarop antwoorden. Een praktisch, geïllustreerd boek voor leerlingen met een allergie die vaak dagelijks medicatie, een puffer, spray of zalf moeten gebruiken, een EpiPen bij zich dragen, een apart dieet volgen, altijd verkouden zijn of last hebben van jeuk of uitslag.

De Dyscalculie Survivalgids
De Dyscalculie Survivalgids legt uit wat dyscalculie is en hoe je ermee kunt omgaan. Een praktisch, geïllustreerd boek voor iedere leerling (en zijn omgeving) die met dyscalculie te maken heeft.

De Survivalgids voor langdurig zieke kinderen
Sommige leerlingen krijgen heel wat voor hun kiezen vanwege een ernstig verkeersongeluk of een langdurige ziekte. Een bemoedigend boek dat leerlingen kan helpen een aantal zaken op een rijtje te zetten.

De Survivalgids Stotteren
De survivalgids stotteren helpt stotterende kinderen om beter om te gaan met hun probleem. Kinderen die stotteren komen vaak niet uit hun woorden. Dat valt op in een klas of als je een broodje kaas wil bestellen in de winkel. 


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
LEL059789059325166De Dyslexie Survivalgids€ 14,50
LEL069789059326118De Hoogbegaafdheid Survivalgids€ 14,50
LEL079789059326125De Hoogsensitiviteit Survivalgids€ 14,50
LEL089789059326934De DCD Survivalgids€ 14,50
LEL099789059326910De Gehoorstoornis Survivalgids€ 14,50
LEL13De Overgewicht Survivalgids€ 14,50
LEL149789059327375De Autisme Survivalgids€ 14,50
LEL18De Allergie Survivalgids€ 14,50
LEL199789059327788De Dyscalculie Survivalgids€ 14,50
LEL20De Survivalgids voor langdurig zieke kinderen€ 14,50
LEL019789059323438De AD(H)D Survivalgids€ 14,50
LEL259789462344266De Survivalgids Stotteren€ 11,95

Recensies

 

Anderen bekeken ook:
Lach & Leer (VO)Lach & Leer (VO)

lees meer Lees Meer
Omgaan met... (VO)Omgaan met... (VO)

lees meer Lees Meer
... omdat onderwijs ook Šnders kan