MASTERCLASSES 2020 - 2021
informatie:
Schoolsupport masterclasses
Online
Getalbegrip
Automatiseren
WereldoriŽnterend lezen
Snelle kleuters
bijlagen:
Masterclasses 2020/2021 brochure
Masterclasses 2020/2021 brochure
 
Met de Schoolsupport masterclasses ontwikkel je jouw vakmanschap verder. Van en voor professionals, online of klassikaal te volgen en voor diverse aandachtsgebieden: Getalbegrip, Automatiseren, Wereldoriënterend lezen en Slagvaardig met snelle kleuters. Het aantal plekken is beperkt, dus schrijf je snel in!

Inschrijven masterclasses 2020/2021

Deelname online kost € 75 (ex. btw). Elke volgende deelnemer van dezelfde school neemt deel voor € 30 p.p. (excl. btw).  

Schrijf je hier in voor een ONLINE masterclass

Vanwege de bijzondere omstandigheden waarin we ons op dit moment allemaal begeven, hebben we ervoor gekozen om de masterclases op locatie te annuleren.
Had je je wel opgeven voor een masterclass op locatie? Dan wordt je hierover z.s.m. geïnformeerd.

Wanneer vinden de masterclasses plaats?

Op de inschrijfpagina's kun je zien op welke data de masterclasses plaatsvinden. Alle masterclasses beginnen om 15 uur en eindigen rond 17 uur.

Masterclass Getalbegrip

Wat leer je?
Om sommen op te kunnen lossen moet je weten wat de getallen betekenen en hoe het tientallig stelsel in elkaar zit. Om te zorgen dat het getalbegrip van kinderen zich ontwikkelt, is goede instructie nodig. In deze masterclass leer je hoe je dat doet.

We staan stil bij de ontwikkeling van getalbegrip, welke factoren daarop van invloed zijn, we bespreken effectieve materialen en geven je handvatten in de vorm van oefeningen. Je leert ook hoe je kinderen met een mogelijke achterstand op getalbegrip kunt onderzoeken en hoe je de resultaten van dat onderzoek kunt vertalen naar een concreet plan van aanpak. 

Masterclasses Automatiseren

Wat leer je in? 
In deze masterclass leer je op welke manier het automatiseringsproces bij het rekenen verloopt bij de meeste leerlingen én bij zwakke rekenaars. Ook wordt aandacht besteed aan het referentieniveau 1F en de verdeling van basisbewerkingen over de leerjaren. 

Er wordt een koppeling gemaakt tussen automatiserings- toetsen, het rekenmuurtje en de Barekatoets. Je krijgt gereedschappen (o.a. het gebruik van de diagnostische toets) om de mate waarin de basisvaardigheden beheerst én geautomatiseerd zijn, goed in beeld te brengen. Je leert hoe je kinderen gerichter kunt helpen. Er wordt ingegaan op de planning van automatiseren en wat je doet als automatiseren problematisch blijft. Daarnaast is er aandacht voor de manier waarop zwakke hoofdrekenaars een inhaalslag kunnen maken.

Door wie?
De masterclasses Automatiseren & Getalbegrip worden gegeven door Marijke Theunissen, ontwikkelaar van de reeks Rekensprint en van Spellingsprint. Ze is o.a. remedial teacher en Master Sen en is gespecialiseerd in leerproblemen. Marijke werkte o.a. voor het samen- werkingsverband PassendWijs in Arnhem, en als didactisch auteur werkte ze aan diverse rekenuitgaven mee.

Masterclasses Wereldoriënterend lezen 

Wat leer je?
Ons leesonderwijs wordt de laatste jaren sterk bekritiseerd. De oplossingen die echt gaan werken zijn niet zo ingewikkeld en prima door te voeren in het leesbeleid op álle scholen. Hoe? Dat ontdek je in de masterclass Wereldoriënterend lezen. Trends, ontwikkelingen en discussiepunten worden vertaald naar oplossingen om direct mee aan de slag te gaan.

Door wie?
Drs. Jos Cöp is onderwijskundige, specialist taalleesonderwijs en eigenaar van Leertijd.nl. Hij houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met de verbetering van het taal- en leesonderwijs. Daarbij is hij actief met een eigen blog en een wekelijkse nieuwsselectie over onderwijskwaliteit waarin hij nieuwe ontwikkelingen permanent met je deelt.

Masterclasses Slagvaardig met snelle kleuters

Wat leer je?
Na de masterclass ben je in staat om goed te signaleren en om gedrag van jonge kinderen binnen het spectrum ontwikkelingsvoorsprong te duiden. Je bent op de hoogte van de vaardigheden die deze kinderen nodig hebben om goed te kunnen functioneren in het onderwijs én je hebt de handvatten om je onderwijs daarop aan te passen.

Door wie?
Marian Habermehl, Msc.
Vanuit haar ervaring met kinderen in de jeugdzorg en haar eigen kinderen heeft Marian slagvaardig met snelle kleuters ontwikkeld. Niet om kinderen in een hokje te plaatsen maar de professional (leerkracht of pedagogisch medewerker) met een open blik naar deze kinderen te laten kijken en ze de ruimte te geven hun eigen ontwikkeling te volgen. Marian heeft de kennis uit haar research- master onderwijswetenschappen gebruikt om het instrument theoretisch te onderbouwen. 

Drs. Lilian C. van der Poel, expert in het jonge kind. Lilian heeft zich de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot de expert op het gebied van het jonge kind. Ze heeft de praktijkopleiding Hoogbegaafdenbegeleider afgerond, en is ECHA member in opleiding. Samen met Marian Habermehl schreef ze de map Slagvaardig met snelle kleuters, een werk dat in iedere kleutergroep zou moeten liggen.


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
Recensies

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan