CONCENTREER EN LEER
informatie:
kopieerboek - 124 blz
zw/w
A4 boekformaat
Incl.kopieerlicentie schoollocatie - idee en uitwerking: Uta StŁcke
bijlagen:
Concentreer en leer 1, inhoudsopgave
Concentreer en leer 1, voorbeeldpagina's
Concentreer en leer 1, voorwoord
Concentreer en leer 2, inhoudsopgave
Concentreer en leer 2, voorbeeldpagina's
Concentreer en leer 2, voorwoord
Inhoudsopgave
Concentreer en leer 3, voorwoord
Concentreer en leer 3, voorbeeldbladzijden
 
Concentreer en leer!
Concentratieproblemen zijn de oorzaak van allerlei leerproblemen bij kinderen. Uta Stücke is een in Duitsland erkend deskundige op dit terrein. Haar visie vertaalt zich in een zestal stappen waarmee leerkrachten of remedial teachers gericht kunnen werken met kinderen. Zij adviseert leerkrachten en begeleiders dagelijks 10 minuten tijd te besteden aan concentratie- en denkontwikkeling en behaalt daarmee verbluffende resultaten. Zij is de auteur van de succesvolle serie Concentreer en leer, die in Nederland is verschenen bij Uitgeverij Schoolsupport.

Deel 1 is voor leerlingen in de onderbouw, deel twee is voor leerlingen in de middenbouw en deel 3 voor de bovenbouw. Ook leerkrachten voor Speciaal- en Praktijkonderwijs zullen veel aanknopingspunten in deze werkboeken vinden.

Concentreer en leer 1
Concentratie- en denkontwikkeling voor groep 2*,3 en 4.

Ook bij jonge kinderen kan men het concentratievermogen verbeteren en de denkontwikkeling stimuleren. Door de speelse oefeningen in dit boek te maken, ziet u snel resultaat. De opgaven zijn afwisselend, speels en bevatten onderwerpen uit alle schoolvakken. Als u regelmatig oefent met de letterspelletjes, denkopgaves, raadsels en meetkundige ordeningsopgaves, zullen u en uw leerlingen op korte termijn het verschil gaan merken.

* voor gebruik vanaf eind groep 2

 

Concentreer en leer 2
Concentratie- en denkontwikkeling voor groep 4,5 en 6.

Ieder kind kan leren zich te concentreren. Dit lijkt voor leerkrachten en leerlingen soms een hele opgave, maar met behulp van de oefeningen in dit boek ziet u snel resultaat. De opgaven zijn afwisselend, speels en bevatten onderwerpen uit alle schoolvakken. Door met regelmaat te oefenen met de letterspelletjes, denkopgaves, raadsels en meetkundige ordeningsopgaves zult u snel vooruitgang zien.

Concentreer en leer 3 - (alleen digitaal verkrijgbaar)

Concentratie- en denkontwikkeling voor groep 6, 7 en 8. 

Waarom kunnen leerlingen zich beter 100 verschillende namen van Pokémon figuren herinneren, dan een paar hoofdsteden van Europa? Er is een aantal factoren waardoor je je makkelijker bepaalde gegevens herinnert. De leertechnieken in dit boek zijn gebaseerd op deze zogenaamde 'herinnerfactoren'. De leerlingen leren complexe lesstof systematisch aan te pakken en te onthouden. Vooral zwakkere leerlingen kunnen deze technieken gebruiken om de aangeboden lesstof beter te bevatten. U kunt deze methode inzetten bij elk vak, als complete methode of als aanvulling hierop. De oefeningen bestaan uit concentratieoefeningen, ordeningsspelletjes en denkopgaven.

Ook verkrijgbaar als Printboek Online
Deze uitgave is ook digitaal verkrijgbaar als Printboek Online. De voordelen van een Printboek Online zijn groot:

  • Kopiëren hoeft niet meer, u print voortaan de werkbladen van uw keuze.
  • Kopieerboek kwijt? Geen probleem: elk printboek online staat altijd 24/7 op mijn.schoolsupport.nl (een link hier naartoe kunt u makkelijk toevoegen aan uw eigen elektronische leeromgeving of bookmarks).
  • Toegankelijk op school én thuis.
  • Elk teamlid heeft toegang zonder inlog en wij beheren en bewaren de werkbladen online voor de school.
  • Uw printboek online is na aankoop altijd actueel, direct bruikbaar en raakt nooit kwijt!

Hoe kan ik een Printboek Online direct gebruiken?
Printboeken Online (digitale versies van boeken) zijn direct online beschikbaar via mijn.schoolsupport.nl (verzamelplaats voor digitale leermiddelen). Na bestelling van een Printboek Online (of een andere online uitgave)heeft u direct toegang tot de uitgave met uw Schoolsupport inloggegevens. De online uitgave kunt u meteen gebruiken op uw computer en digibord. En natuurlijk kunt u het hele boek of bepaalde bladzijden printen. Het Printboek Online is alleen bestemd voor gebruik op uw locatie (en bij u thuis). Licenties voor Printboek Online gelden 5 jaar.


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
CL019789076233574Concentreer en leer 1 (6-9 jr)€ 29,50
CL029789076233673Concentreer en leer 2(9-11 jr)€ 29,50
CL01CConcentreer1 kopieerboek + Printboek Online-5jr brin€ 37,50
CL01DConcentreer en leer1, download€ 29,50
CL02CConcentreer2 kopieerboek + Printboek Online-5jr brin€ 37,50
CL02DConcentreer en leer2, download€ 29,50
CL03DConcentreer en leer3, download€ 29,50
Recensies
Gemiddelde beoordeling van onze klanten :
Unieke aanpak
Lieven Coppens / Recensent lesmaterialen / http://boeketje-onderwijs.skynetblogs.be
Dit leerprogramma biedt een gevarieerd aanbod van oefeningen om kinderen van 6 tot en met 14 jaar te begeleiden bij het zich leren concentreren. Het bestaat uit een logische leerlijn die ook beroep doet op andere vaardigheden en competenties van de kinderen. In die zin is het een programma met een groot uitdaginggehalte en een unieke aanpak.
leuk
remedial teacher / leerbeer
Leuke afwisselende activiteiten om te werken aan concentratie, maar ook aan visuomotoriek

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan