LBRT
informatie:
Gratis certificaten voor cliŽnten van LBRT-leden, voor Rekensprint Digibordlicenties.
bijlagen:
Rekensprint thuisoefenen, info
RS Thuisoefenen, de rijgstrategie
 
Welkom!

Deze pagina is speciaal voor LBRT-leden, met regelingen op verzoek van en i.o.m. hun organisatie. Ingericht voor het gebruik van Rekensprint. Het is niet de bedoeling dat je ouders naar deze webpagina stuurt. Die bestellen via schoolsupport.nl/rekensprintthuis.

Met je LBRT-lidmaatschapsnummer (!) bestel je voor je praktijk gratis Rekensprint digibordlicenties, met een looptijd tvan 4 maanden na activering. Daarmee kun je met schermdelen kinderen op afstand begeleiden. Let op: dit is een wat oudere, niet voor leerlinggebruik en thuisgebruik ontwikkelde applicatie, maar nu tijdelijk ontsloten vanwege deze speciale omstandigheden.

Op schoolsupport.nl/rekensprintthuis kunnen ook ouders hun tijdelijke toegang (van 4 maanden) tot Rekensprint Start, Basis, Extra of 1F regelen. Ook voor ouders zijn hiervoor géén kosten verbonden. Vertel de ouder altijd welke licentie ze voor hun kind nodig hebben! Auteur Marijke Theunissen schreef een korte instructie voor ouders over het toepassen van de rijgstrategie. Zie de bijlagen op deze webpagina.

Tevens kunnen ouders daar ook Schoolsupport Appsnacks aanschaffen: waarin Toverstapels, Draaitaal (en QUIZ IT) in, eenvoudige, maar effectieve, digitale vorm zijn opgenomen. Deze licentie is voor jou, als LBRT-lid, ook gratis te bestellen (lees de informatie van de LBRT hierover) met de speciale actiecode. Ouders betalen € 9,50 voor 4 maanden toegang en gebruik tot een groot aantal Draaitaal en Toverstapels spellen. De actiecode krijg je via je vereniging  en deze is niet appsnacks. Dat is namelijk een toegangscode tot het beheer van Appsnacks, waar jij leerlingen in kunt aanmaken als je d.m.v. schermdelen samen oefent met Draaitaal of Toverstapels.

Verder: vanaf maandag 20 april gaat bovendien schoolsupport.nl/thuislezen live: waar ouders en praktijken Thuislezenlicenties kunnen bestellen voor avilezen, makkelijk lezen, kleuterlezen, teksten lezen, pluslezen en de Wereldbieb. Totaal zijn meer dan 1000 leesboeken beschikbaar via verschillende 'tegels' op Themaplein. Alle boeken zijn bovendien voorzien van auditieve en visuele ondersteuning. Speciaal voor LBRT-leden is er een Praktijklicentie Bundel met 5 verschillende licenties voor een speciale ledenprijs. Die bestel je niet op deze webpagina, maar dus op schoolsupport.nl/thuislezen.

 

Hoe ga je te werk:

 • Stap 1: Kies de juiste licentie (Rekensprint Start, Rekensprint Basis, Rekensprint Extra of Rekensprint 1F) en plaats een bestelling op deze pagina. Deze tijdelijke licentie is 4 maanden geldig en gaat in op het moment van activeren.
  LET OP: indien je nog geen Schoolsupport account heeft, maak je deze aan bij het bestellen van de gratis digibordversie. Je hebt altijd een account nodig om toegang te hebben tot de Rekensprint-digibordomgeving.

 • Stap 2: Na het afronden van je bestelling, heb je direct toegang tot de Rekensprint-digibordomgeving. 
  Klik op het rode menu-item (Mijn Menu) en vervolgens op de grote roze button Mijn.Schoolsupport.nl. Of ga direct naar Mijn Schoolsupport 

 • Stap 3: Op Mijn Schoolsupport zie je één of meer Rekensprint afbeeldingen. Door hier op te klikken, wordt de digiomgeving geopend.
  Er is een kans dat je eerst een kleine foutmelding ziet; er verschijnt een rood gekleurde link: Niet zichtbaar? Klik hier. Als je op die link klikt, verschijnt de Rekensprint omgeving.

Weet je niet zeker voor welke versie je een certificaat bestelt? Alle informatie over Rekensprint is te lezen op https://schoolsupport.nl/rekensprint.

 

Online oefenen met Appsnacks?

Schoolsupport biedt ook de mogelijk om online te oefenen met de bekende uitgaven ToverstapelsDraaiTaal en QUIZ IT!. Jij kunt schermdelen met je cliënten en daarmee kunnen leerlingen thuis online op de computer aan de slag met tafels, woordenschat en de verschillende onderwerpen 

van de QUIZ IT! denkspellen. Voor € 9,50 hebben ouders 4 maanden toegang tot de online omgeving. LBRT-leden kunnen met een actiecode gratis toegang krijgen en ook hier via schermdelen online oefenen met hun leerlingen. Die actiecode krijg je via je LBRT-organisatie.

LET OP: in de bestelbevestiging ontvang je het wachtwoord voor de Beheerderstoegang. Het wachtwoord is: appsnacks

Bekijk nu de informatieve webinar Rekensprint, Appsnacks en Thuislezen

Speciaal voor LBRT-leden organiseerde Schoolsupport twee webinars. In de webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Hoe activeer je en hoe werkt de digi-omgeving van Rekensprint?
 • Uitleg over hoe ouders en kinderen thuis kunnen werken met Rekensprint
 • Appsnacks: aanschaf, activeren en uitleg over het aanmaken van leerlingen en het oefenen met de spellen
 • Thuislezen: uitleg over de verschillende licenties en het activeren.

Kortom; zeer informatief en zeker niet te missen als je werkt met deze middelen. 

Heb je de webinar(s) gemist? De opname is beschikbaar om terug te kijken:
Bekijk hier de opname van de webinar over Rekensprint, Appsnacks en Thuislezen >

 

 


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
RSTS-digi-4mndRekensprint Start - digibordversie ouders (4 maanden)€ 0,00
RSTB-digi-4mndRekensprint Basis - digibordversie ouders (4 maanden)€ 0,00
RSTE-digi-4mndRekensprint Extra - digibordversie ouders (4 maanden)€ 0,00
RST1F-digi-4mndRekensprint 1F - digibordversie ouders (4 maanden)€ 0,00
SSA10Schoolsupport Appsnacks - thuislicentie 4 maanden€ 9,50
Recensies

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan