LBRT
informatie:
'sprekende'pen
inclusief 800 slimme stickers
Ledenvoordeel LBRT
met koptelefoonaansluiting
met 8 Gb opslagruimte
oplaadbaar via elke device (kabel wordt meegeleverd)
Gratis certificaten voor cliŽnten van LBRT-leden, voor Rekensprint Digibordlicenties.
bijlagen:
Rekensprint thuisoefenen, info
RS Thuisoefenen, de rijgstrategie
 
 

Welkom leden LBRT,

Onderaan deze pagina vind je de bestelmogelijkheid voor de Voorlezer en (indien nodig) de sets extra stickers. Met de speciale
LBRT kortingscode ontvang je tot en met 2021 15% korting op de Voorlezer en de stickersets. De actiecode voer je in op de pagina van je winkelwagentje (via de button Actiecode ingeven). De actiecode wordt via de LBRT bekend gemaakt.

Let op: vermeld tijdens het bestellen duidelijk het LBRT lidnummer in het opmerkingenveld!

Auditieve ondersteuning met De Voorlezer

Met de Voorlezer kunnen leerlingen zich vanaf het eerste moment al luisterend een basiswoordenschat eigen maken. De Voorlezer is een ‘sprekende’ pen, die elk aangestipt woord (en/of het bijbehorende plaatje) van de gekoppelde en voorleesbare boeken hardop voorleest.

De mogelijkheden van de Voorlezer zijn eindeloos! Behalve auditieve ondersteuning uit gekoppelde (NT2-)boeken, worden er 800 ‘slimme’ stickers meegeleverd. Elke sticker is te koppelen aan de Voorlezer en via de opnamefunctie spreek je je eigen teksten in. Zo plak je die sticker mét luistertekst overal waar je maar wilt: in andere leerboeken, in leesboeken, in toetsen, in je lokaal, in schriften, etc. Met de Voorlezer ontdekken kinderen auditief de wereld om zich heen – letterlijk.

De Voorlezer en NT2, praat mee!

De Voorlezer is los te gebruiken, maar ook i.c.m. leeroplossingen van Schoolsupport (en andere uitgeverijen) die werken met de Voorlezer: zoals o.a. de leer-luisterboeken van NT2, praat mee! De leerlingen kunnen op een aantal posters en grote plaatjes met de pen op ontdekkingsreis gaan en luisteren naar wat de pen vertelt. Hierdoor bieden de materialen vooral ook uitkomst voor kinderen die nog niet kunnen lezen: de woordenschat wordt auditief aangeboden. 

Omdat het leer- en luisterboek en de werkbladen van NT2, praat mee zich richten op de eerste stappen van de leerlingen in een nieuwe taal, staat het maken van een woordenschat centraal. Meer over deze leeroplossing lees je hier

Meer weten over de Voorlezer in combinatie met NT2, praat mee? Bekijk hieronder de instructievideo:

Website Voorlezer

Wil je meer weten over de Voorlezer, de handleiding inzien of wil je geluidsbestanden downloaden voor op de pen? Kijk dan op de website: www.devoorlezer.eu.

> REKENSPRINT VOOR THUIS (actie loopt t/m 1 juli 2020)

Deze pagina is Ingericht voor het gebruik van Rekensprint. Het is niet de bedoeling dat je ouders naar deze webpagina stuurt. Die bestellen via schoolsupport.nl/rekensprintthuis.

Met je LBRT-lidmaatschapsnummer (!) bestel je voor je praktijk gratis Rekensprint digibordlicenties, met een looptijd tvan 4 maanden na activering. Daarmee kun je met schermdelen kinderen op afstand begeleiden. Let op: dit is een wat oudere, niet voor leerlinggebruik en thuisgebruik ontwikkelde applicatie, maar nu tijdelijk ontsloten vanwege deze speciale omstandigheden.

Op schoolsupport.nl/rekensprintthuis kunnen ook ouders hun tijdelijke toegang (van 4 maanden) tot Rekensprint Start, Basis, Extra of 1F regelen. Ook voor ouders zijn hiervoor géén kosten verbonden. Vertel de ouder altijd welke licentie ze voor hun kind nodig hebben! Auteur Marijke Theunissen schreef een korte instructie voor ouders over het toepassen van de rijgstrategie. Zie de bijlagen op deze webpagina.

Tevens kunnen ouders daar ook Schoolsupport Appsnacks aanschaffen: waarin Toverstapels, Draaitaal (en QUIZ IT) in, eenvoudige, maar effectieve, digitale vorm zijn opgenomen. Deze licentie is voor jou, als LBRT-lid, ook gratis te bestellen (lees de informatie van de LBRT hierover) met de speciale actiecode. Ouders betalen € 9,50 voor 4 maanden toegang en gebruik tot een groot aantal Draaitaal en Toverstapels spellen. De actiecode krijg je via je vereniging  en deze is niet appsnacks. Dat is namelijk een toegangscode tot het beheer van Appsnacks, waar jij leerlingen in kunt aanmaken als je d.m.v. schermdelen samen oefent met Draaitaal of Toverstapels.

Verder: vanaf maandag 20 april gaat bovendien schoolsupport.nl/thuislezen live: waar ouders en praktijken Thuislezenlicenties kunnen bestellen voor avilezen, makkelijk lezen, kleuterlezen, teksten lezen, pluslezen en de Wereldbieb. Totaal zijn meer dan 1000 leesboeken beschikbaar via verschillende 'tegels' op Themaplein. Alle boeken zijn bovendien voorzien van auditieve en visuele ondersteuning. Speciaal voor LBRT-leden is er een Praktijklicentie Bundel met 5 verschillende licenties voor een speciale ledenprijs. Die bestel je niet op deze webpagina, maar dus op schoolsupport.nl/thuislezen.

Hoe ga je te werk:

 • Stap 1: Kies de juiste licentie (Rekensprint Start, Rekensprint Basis, Rekensprint Extra of Rekensprint 1F) en plaats een bestelling op deze pagina. Deze tijdelijke licentie is 4 maanden geldig en gaat in op het moment van activeren.
  LET OP: indien je nog geen Schoolsupport account heeft, maak je deze aan bij het bestellen van de gratis digibordversie. Je hebt altijd een account nodig om toegang te hebben tot de Rekensprint-digibordomgeving.

 • Stap 2: Na het afronden van je bestelling, heb je direct toegang tot de Rekensprint-digibordomgeving. 
  Klik op het rode menu-item (Mijn Menu) en vervolgens op de grote roze button Mijn.Schoolsupport.nl. Of ga direct naar Mijn Schoolsupport 

 • Stap 3: Op Mijn Schoolsupport zie je één of meer Rekensprint afbeeldingen. Door hier op te klikken, wordt de digiomgeving geopend.
  Er is een kans dat je eerst een kleine foutmelding ziet; er verschijnt een rood gekleurde link: Niet zichtbaar? Klik hier. Als je op die link klikt, verschijnt de Rekensprint omgeving.

Weet je niet zeker voor welke versie je een certificaat bestelt? Alle informatie over Rekensprint is te lezen op https://schoolsupport.nl/rekensprint.

 

Online oefenen met Appsnacks?

Schoolsupport biedt ook de mogelijk om online te oefenen met de bekende uitgaven ToverstapelsDraaiTaal en QUIZ IT!. Jij kunt schermdelen met je cliënten en daarmee kunnen leerlingen thuis online op de computer aan de slag met tafels, woordenschat en de verschillende onderwerpen 

van de QUIZ IT! denkspellen. Voor € 9,50 hebben ouders 4 maanden toegang tot de online omgeving. LBRT-leden kunnen met een actiecode gratis toegang krijgen en ook hier via schermdelen online oefenen met hun leerlingen. Die actiecode krijg je via je LBRT-organisatie.

LET OP: in de bestelbevestiging ontvang je het wachtwoord voor de Beheerderstoegang. Het wachtwoord is: appsnacks

Bekijk nu de informatieve webinar Rekensprint, Appsnacks en Thuislezen

Speciaal voor LBRT-leden organiseerde Schoolsupport twee webinars. In de webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Hoe activeer je en hoe werkt de digi-omgeving van Rekensprint?
 • Uitleg over hoe ouders en kinderen thuis kunnen werken met Rekensprint
 • Appsnacks: aanschaf, activeren en uitleg over het aanmaken van leerlingen en het oefenen met de spellen
 • Thuislezen: uitleg over de verschillende licenties en het activeren.

Kortom; zeer informatief en zeker niet te missen als je werkt met deze middelen. 

Heb je de webinar(s) gemist? De opname is beschikbaar om terug te kijken:
Bekijk hier de opname van de webinar over Rekensprint, Appsnacks en Thuislezen >

 

 


Art.Nr. EAN Omschrijving Adviesprijs Order
SSDVL1017436956527552De Voorlezer (smart reading pen), 8Gb, incl. 800 productiestickers€ 49,00
SNRVRD0017436956587501800 extra stickers voor de Voorlezer€ 14,95
RSTS-digi-4mndRekensprint Start - digibordversie ouders (4 maanden)€ 0,00
RSTB-digi-4mndRekensprint Basis - digibordversie ouders (4 maanden)€ 0,00
RSTE-digi-4mndRekensprint Extra - digibordversie ouders (4 maanden)€ 0,00
RST1F-digi-4mndRekensprint 1F - digibordversie ouders (4 maanden)€ 0,00
Recensies

 

... omdat onderwijs ook Šnders kan