24-08-2012
Begin het nieuwe schooljaar klein maar fijn!
Bijna alle scholen zijn weer begonnen. Start het nieuwe schooljaar met inspirerende lessen, gebruik verrassende leermiddelen en ga op zoek naar nieuwe lesideeën. In deze nieuwsbrief helpen we u graag op weg, met kleine (maar fijne) uitgaven die direct scoren: nieuwe taalwerkboekjes, nieuwe quizkaartspellen, zoekspellen voor plein en klas, handige (bureau)onderleggers en meer!
Verschenen is nu ook de KinderTaalkalender! Haal 'm in school, in huis of op de praktijk!
Op zoek naar Schoolsupport? Kom langs in ons informatiecentrum of bekijk onze agenda!


Nieuw: Speelplein zoekspellen

U kent ze wel, de kinderen die tijdens de speelpauze niet in beweging zijn te krijgen en maar een beetje om de surveillerende leerkracht/spelleider blijven hangen. Voor hen in het bijzonder, maar eigenlijk voor iedereen die met anderen buiten speelt, zijn de kant-en-klare spellen Missie Speurneus en Speurneusje bedacht: zoekspellen voor op het speelplein (of in de kleuterklas, zoals voor Speurneusje geldt!)
In elk spel zitten 55 zoekopdrachten die allemaal op het schoolplein uitvoerbaar zijn. Leerlingen speuren spelenderwijs naar getallen, letters, kleuren, vormen enz. De speurmissies zorgen ervoor dat ieder kind actief bezig is op het schoolplein, succes verzekerd! > Bekijk voorbeeldkaartenHuiswerkboekjes Taal: een kans!

De nieuwe serie taal- en rekenwerkboekjes Lachertjes is 11-delig en zeer geschikt als (t)huiswerk. Voor leerlingen die meer oefening nodig hebben met taal of voor alle leerlingen als (t)huiswerk. Vanaf groep 5/6 tot groep 8 in te zetten. De werkboekjes oefenen op een motiverende manier spelling, werkwoordsvervoegingen en andere taalonderdelen. Ze staan ook vol grappen, raadsels, hersenbrekers en doordenkertjes. De in te vullen moeilijkheden bevinden zich in een 'natuurlijke context': geen opeenstapeling van moeilijkheden en/of uitzonderingen maar een 'gewone', leuke en zinvolle tekst.
Naast 9 taalwerkboekjes bevat de Lachtertjesreeks ook twee rekenwerkboekjes met verhalensommen voor extra begaafde leerlingen en natuurlijk antwoordboekjes per deeltje. Nieuwsgierig? Bestel de hele serie van 11 boekjes voor de speciale serieprijs van € 19,50 en oordeel zelf!50 Hallo Wereld quizvragen

Hallo wereld! is een makkelijk inzetbaar quizkaartspelletje dat speciaal verschijnt voor de Kinderboekenweek 2012. In het spel zitten 50 gevarieerde quizkaarten over verschillende culturen. Op de voorkant van een kaart staat de vraag en op de achterkant het antwoord met uitleg.
Leerlingen spelen het quizspel in tweetallen of in kleine groepjes. De vragen zijn ook geschikt voor klassikaal gebruik. Bijvoorbeeld om een les mee te beginnen of te eindigen. Verras uw leerlingen! Handig is bovendien dat u bij uw bestelling op onze website gratis toegang tot de online versie van Hallo wereld! gratos. Hiermee heeft u ook online toegang tot de quizkaarten voor op uw digibord. Nieuwsgierig naar onze hele selectie voor de KBW 2012? > Kinderboekenweek 2012 uitgavenSchoolmaatje: heel veel kennis altijd bij de hand

Schoolmaatjes zijn super handige bureauleggers op A3-formaat. Het Schoolmaatje is dubbelzijdig, beschrijfbaar en staat boordevol informatie om van te leren of mee te oefenen: klok, breukenhulp, kalender, wereldkaart, kleurenoverzicht enz. Leerlingen hebben met een Schoolmaatje altijd wat te doen! Een Schoolmaatje is bovendien het ideale cadeautje voor de klas aan het begin van het nieuwe schooljaar. > Bekijk Schoolmaatjes op onze website of bestel een setje met recht-van-retour. Een uniek en nieuw product van Schoolsupport!
De Kindertaalkalender 2012-2013 is verschenen!

Ja, hij is er, vers van de pers, en speciaal het nieuwe schooljaar: De KinderTaalkalender . Wilt u iedere dag beginnen met een leuk en leerzaam taalmoment? De Kindertaalkalender 2012-2013 is een feest voor iedere groep! Deze scheurkalender staat vol woordspelletjes, woordzoekers, taalkrakers, taalraadsels, taalmoppen of een andere taalkwestie (spreekwoorden afmaken, woordbetekenissen, afkortingen enz.) Voor een talige start van de dag. Kortom: een scheurkalender bomvol taalweetjes.
Natuurlijk willen uw collega's ook een Kindertaalkalender in hun klas, bestel daarom 2 of 5 exemplaren. Dat is extra voordelig.Het nieuwe schooljaar begint / begon/ is begonnen!

Een Rondo is een veel gevraagd, zéér handig hulpmiddel waarop de vervoegingen van 100 onregelmatige werkwoorden staan. Wat is het voltooid deelwoord van spreken? En wat is de verleden tijd van hangen? Met de Rondo is het eenvoudig en snel op te zoeken.  Een Rondo pakken leerlingen er makkelijk bij als ze het even niet weten hoe het ook alweer zit met de werkwoordspelling. Speciaal voor de bovenbouw en het VO is er ook de Rondo Engels met 100 Engelse onregelmatige werkwoorden. Bestel zonodig een exemplaar met recht-van-retour!

 • Nieuw: Speelplein zoekspellen
 • Huiswerkboekjes Taal: een kans!
 • 50 Hallo Wereld quizvragen
 • Schoolmaatje: heel veel kennis altijd bij de hand
 • De Kindertaalkalender 2012-2013 is verschenen!
 • Het nieuwe schooljaar begint / begon/ is begonnen!

 •    Klik Klak Klok - QUIZ IT Junior!


  Vraag maar raak! 1 - QUIZ IT!


  Veilig verkeer - QUIZ IT! Junior


  Schubitrix Engels


  Rekenkalender 2013  Tafeltrainer cd


  Rekentorens


  Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief of om de nieuwsbrief op een ander adres te ontvangen.
  Klik hier als u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen en online wilt bekijken.