20-08-2013
Hoogbegaafdheid Special over slimme kleuters
Hoe kunt kleuters die al kunnen lezen en / of goed kunnen tellen uitdagen en stimuleren? Het is vaak lastig om passend lesmateriaal te vinden voor jonge cognitief begaafde leerlingen. Met veel van de materialen in deze nieuwsbrief kunnen slimme kleuters zelfstandig verder werken op eigen niveau. Bijvoorbeeld met de materialenset voor aanvankelijk rekenen: Klik, klak, klaar... reken maar! Meer uitdagende werkbladen rond rekenen voor jonge kinderen vindt u in de rekenwerkbladen uit o.a. Rekendieren en Basisschoolmateriaal.nl. Voor logisch denken bieden de nieuwe spellen Colour Code en Tricky Tower veel uitdagend spelplezier.
Beginnende slimme lezers boeit u met de leesboeken in de BoekPlusPakket voor 4-6 jaar en ook met Engels in Wings Online.
Op zoek naar structurele aandacht in uw school voor meer- en hoogbegaafde leerlingen? Binnenkort brengt Schoolsupport voor elke bouw een Pluspakket: vier verschillende uitdagende pakketten leermiddelen die te plannen en te volgen zijn met de handige Ster software. Voor meer informatie neemt u contact op onderwijskundige Femke Winkels: femke@schoolsupport.nl.
 


Klik, klak, klaar… reken maar: handelend rekenen!

De naam Klik, klak, klaar… reken maar! zegt het al: handelend leren rekenen met klikkubussen als ideale voorbereiding voor rekenen. Voor beginnende gecijferdheid en aanvankelijk rekenen haalt u een veelzijdige box in huis met onder andere: klikkubussen, zelfstandig werkkaarten, voelkaarten en materialen en spelvormen voor de tactiele waarneming. Zo leren kinderen voorbereidend rekenen en krijgen slimme kleuters de extra uitdaging in groep 1 en 2. Met deze speel- en leerset kunt u als leerkracht speels en handelend kinderen voorbereiden op het rekenen in groep 3. Succes verzekerd!
Online Engels lezen voor slimme kleuters

Slimme kleuters kunnen online al prima uit de voeten met de Engelse lees- en luisterboekjes van Wings Online: kijken, luisteren en adaptief Engels lezen en begrijpen. Wings Online bevat een natuurlijke opbouw en herhaling van het Engels in zinnen, in een boekje en tussen de delen en levels. De online boeken zijn werkelijk inzetbaar vanaf groep 1: door de voortreffelijke tekst-beeld integratie van de (vooral) informatieve boekjes leren kinderen bijna spelenderwijs Engels lezen. Probeer WIngs Online een maand gratis (natuurlijk zonder aankoopverplichting) en bestel de trial version op schoolsupport.nl.LeesPluspakket voor slimme kleuters
 
Het LeesPluspakket voor 4-6 jaar biedt informatieve leesboeken voor de allerjongsten die al kunnen lezen en nieuwsgierig zijn. De onderwerpen sluiten aan bij de leefwereld van kleuters: eten, lichaam, natuur, dieren enz. en bieden veel ruimte voor ontdekken, kijken en woordenschatontwikkeling. De boeken zijn aantrekkelijk vormgegeven en hebben een handzaam formaat. Op iedere bladzijde staan 1 of twee korte zinnen met een bijpassende kleurenfoto. Er wordt ook INFO+ bij aangeboden: verwerking bij deze leesboekenseries. Bestel evt. het pakket met recht-van-retour en oordeel zelf.
Zoek (en vind!) uitdaging met werkbladen!

Gerichte uitdaging kunt u ook bieden met werkbladen uit kopieerboeken of. Zoals met de speelse en creatieve rekenkleurplaten uit Rekendieren. Voor meer en uitdagend rekenen kunnen kleuters aan de slag met de handige kaarten van Rekenkaarten 3 en Rekenkalender 4. Voor ontwikkeling van ruimtelijk inzicht worden leerlingen uitgedaagd in Rekenen met meetkundige vormen en Roosterfiguren. Leeskrakers mini zijn uitdagende raadsel voor leerlingen die net kunnen lezen. De meeste uitgaven zijn ook verkrijgbaar als Printboek Online (online printversie van het kopieerboek). Dat maakt het printen van losse werkbladen wel heel gemakkelijk.
1000-den Werkbladen ontwikkeld en gesorteerd per groep, thema én uitdaging zijn te vinden op basisschoolmateriaal.nl. Voor leerlijnen op maat, ook voor slimme kleuters.Denkspellen voor hoogbegaafde kleuters

Speciaal voor hoogbegaafde kleuters: de leerspellen Colour Code en Tricky Tower. Deze spellen bieden beide volop uitdaging op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en logisch denken. De kinderen hoeven nog niet te kunnen lezen. Voor zelfstandig spelen of in tweetallen.
 
 
 • Klik, klak, klaar… reken maar: handelend rekenen!
 • Online Engels lezen voor slimme kleuters
 • LeesPluspakket voor slimme kleuters
 • Zoek (en vind!) uitdaging met werkbladen!
 • Denkspellen voor hoogbegaafde kleuters

 •  
   


  Met talenten aan de slag  Basismappen


  Hoogbegaafdheid Survivalgids


  Basisschoolmateriaal.nl


  Talentagenda's


  Rekenen met ... SOMA kubussen


  Larsen Leerpuzzels - Aanvankelijk lezen


  Rekentorens


  Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief of om de nieuwsbrief op een ander adres te ontvangen.
  Klik hier als u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen en online wilt bekijken.