Klik hier als u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen en online wilt bekijken.

31-10-2013
Spellen is een leerproces dat start in groep 3 en zich een schoolloopbaan lang ontwikkelt. Uw leerlingen moeten in staat zijn de woorden die ze mondeling gebruiken, ook correct te schrijven. Schoolsupport draagt hieraan graag bij met gericht oefenmateriaal voor automatiseren van spelvaardigheden, tot handige hulpmiddelen (Rondo's en Zarb!) en gerichte extra oefening en tussendoortjes.

Spelling in de Sprintreeks

Spellingsprint is een speciaal RT-pakket voor het automatiseren van spellingscategorieën. Speciaal omdat het simpel is en in zijn eenvoud werkt! Speciaal omdat niet alleen de rt-er het met succes kan inzetten: de begeleiding verdeelt u over leerkracht, assistent, ouder of tutor-leerling. Het resultaat is het automatiseren en inslijpen van de spellingcategorieën van groep 4 en 5, zodat leerlingen auditief aangeboden woorden uit het hoofd kunnen opschrijven. Spellingsprint is het nieuwste rt-pakket in de zeer succesvolle Sprintreeks met de al eerder verschenen Rekensprint en Rekensprint Start.De herfst begint / begon/ is begonnen!

Een Rondo is een veel gevraagd, zéér handig hulpmiddel waarop de vervoegingen van 100 onregelmatige werkwoorden staan. Wat is het voltooid deelwoord van spreken? En wat is de verleden tijd van hangen? Met de Rondo is het eenvoudig en snel op te zoeken. Een Rondo pakken leerlingen er makkelijk bij als ze het even niet weten hoe het ook alweer zit met de werkwoordspelling.Worden uw leerlingen spellingkampioen?
Goed spellen leren leerlingen door veel te oefenen! Gerichte oefening is mogelijk met de verschillende delen uit de serie Spellingkampioen. In elk deel vindt u 44 geïllustreerde bladzijden vol speloefeningen. Aantrekkelijk vormgegeven en motiverend! De volgende Spellingkampioentjes zijn verschenen: Klinkers en dubbele medeklinkers, Eindmedeklinkers, Werkwoorden en Verkleinwoorden en meervouden.
Extra spellinguitdaging op deze onderwerpen vindt u in de SuperSpellingkampioenen. Probeer een set per titel of bestel de complete en voordelige 16-delige SpellingKampioenenset met alle delen en antwoordenboekjes.Spelling tussendoor met quizzen en kwartetten!
De Spel en Speel QUIZ IT's! zijn unieke spellen: namelijk een kwartet- en een quizspel in één voor jaren spellingplezier! De varianten Met ei en ij en Varia (met ei en ij, au en ou, dje en tje) zijn spellingraadsels rond homofonen en geschikt voor het oefenen van woorden en hun betekenissen. Werkwoordraadselsis een uitdagend quizspel rond werkwoordspelling, met veel vragen waarbij leerlingen oefenen met het ‘taxikofschip’. De spellingsraadsels zijn zelfstandig, in tweetallen of klassikaal inzetbaar. Een mooi, leerzaam tussendoortje of een goede inleiding van de spellingsles.Uitdagende plustaken in Sterrenwerk Taal
Sterrenwerk Taal is een serie werkboekjes met uitdagende taaltaken waarmee (hoog)begaafde kinderen zelfstandig hun taalvaardigheid en inzicht in taal verbreden. Sterrenwerk Taal biedt verdiepende taaltaken in een uitdagende vorm: speelse en originele opdrachten, raadsels en puzzels, creatieve en open opdrachten. De leerlingen werken zonder begeleiding. Ze lezen de instructies zelfstandig, maken de opdrachten en kijken hun werk na met het antwoordenboek.
 
 
 • Spelling in de Sprintreeks
 • De herfst begint / begon/ is begonnen!
 • Worden uw leerlingen spellingkampioen?
 • Spelling tussendoor met quizzen en kwartetten!
 • Uitdagende plustaken in Sterrenwerk Taal

 •  
   


  Een Lachertje!


  Basisschoolmateriaal.nl  DraaiTaal


  Nieuwsflits


  Dag Sinterklaasje!


  Nieuws van de Week online


  Sterke verhalen


  Taalklapper