Klik hier als u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen en online wilt bekijken.

16-01-2014
Op zoek naar leerhulp-middelen Spaans, Chinees, Arabisch, Duits, Frans en Engels en wilt u met differentiatie invulling geven aan vreemde talen onderwijs? Wij weten niet alleen dat vroeg beginnen helpt, maar ook dat meerdere keren kort per week oefenen en het lezen van een buitenlandse taal meer leerresultaten opleveren dan 1x per week of 1x per twee weken een half uurtje. Zo biedt Schoolsupport al meer dan 10 jaar vele leermiddeloplossingen waarmee uw school uw methode Engels ambiteus kan aanvullen en zelfs kan vervangen. Uw leerlingen (en hun ouders) willen wel! U ook?

In deze tweede nieuwsbriefeditie over vreemde talen bieden we uw school ook keuze voor andere vreemde talen: voor Spaans, Chinees, Duits, Frans, Italiaans en Arabisch.


Hoe 100 onregelmatige Engelse werkwoorden oefenen?
De Engelse onregelmatige werkwoorden zijn vaak even wennen voor leerlingen. Een Rondo is een eenvoudig, maar heel handig hulpmiddel voor in de klas dat leerlingen er makkelijk bij kunnen pakken als ze even niet weten hoe het ook alweer zit met de Engelse werkwoordsvervoegingen. U kunt deze ook goed als huiswerk meegeven: elke week 10 nieuwe werkwoorden leren en oefenen! Te bestellen per 1, 10 of 30 stuks.Engels elke dag, met alle zintuigen?
Engels is een taal. Een taal leer je niet in 30-45 minuten per week, maar leer je door naast de methode enkele keren per week 10 - 15 minuten tijd in te ruimen voor aanvullende leeractiviteiten, samen of individueel. Niet alle leerlingen zijn in de eerste plaats 'woordslim'. Velen zijn juist meer 'beeldslim', 'muziekslim' of 'beweegslim'. Daarom vindt u bij Schoolsupport ook oplossingen die een beroep doen op alle zintuigen en 'intelligenties' van uw leerlingen. Ze leren Engels óók door groepsspelletjes, knutselopdrachten, liedjes, leerpuzzels en raadsels. Op de webpagina Leren door doen: Engels vindt u veel variatie voor Engels in groep 3 tot en met 8.Languagenut: online taal-leeromgeving
Languagenut is een effectieve en populaire online taal- en oefenomgeving. Komt dat door de grote variatie aan taaloefeningen in spelvorm? Door de audio opties? Of door de songs en online boekteksten? Of door de 'gouden en zilveren' medailles die kinderen verzamelen met hun toetsen? Vast staat dat uw leerlingen graag werken met dit online talenprogramma. Een extra reden om te kiezen voor Languagenut is de hoeveelheid talen: naast Engels zitten ook standaard Spaans, Italiaans, Frans, Duits, Chinees en Japans in deze taal-leeromgeving. Nieuw in het LVS is bovendien de mogelijkheid om huiswerk klaar te zetten voor uw leerlingen.
Languagenut direct proberen? Vraag de 2-weken proeflicentie aan! Deze kennismakingsperiode kunnen wij op verzoek gerust voor u verlengen.Differentieren met Sterrenwerk Engels
Sterrenwerk Engels bestaat uit drie series pluswerk, voor de cognitief (meest) begaafde leerlingen van 8 - 10, 10 - 12 of 9 - 12 jaar. Sterrenwerk biedt leerlingen veel uitdagend zelfstandig werk. Elke serie is bovendien voorzien van audio en handige antwoordenboeken. Het effect: leerresultaten voor uw leerlingen en voor de leerkracht ‘slim differentiëren met het meest aantrekkelijke extra en keuzewerk van Nederland’! Met één van de startsets neemt u de proef op de som. Bekijk voorbeelden van werkboeken op onze website.Een leerlijn voor 4x per week Engels?
Met één keer per week Engels haalt u ongetwijfeld kerndoelen, maar Engels leren leerlingen er nauwelijks mee. Kies voor frequente, korte lessen, bijvoorbeeld vier maal 10-20 minuten per week, met de gevarieerde, flexibel inzetbare lesmaterialen uit onze Leerlijn Engels. De kern van deze leerlijn bestaat uit de onderstaande, opvallende en effectieve leermiddeloplossingen:

 • meezingliedjes en raps die standaard woorden en zinnen voor eeuwig inprenten in het geheugen (English! English!): Engels luisteren en spreken rondom allerlei thema's volgens de zéér effectieve en leuke methode Language Factory van Carole Nicole.
 • een zelfstandig lezen serie voor alle leeftijden die meegroeit met het technisch lezen (Wings English Readers) of interactieve (voor)leesboeken online voor pc en uw digibord (Wings Online)

 • interactieve oefeningen met verhalen, songs, woorden en zinnetjes, geordend naar 24 thema's (Languagenut Online). Ook als huiswerk voor thuis te gebruiken: motiverend en effectief.Beeldwoordenboeken Engels, Frans, Duits, Arabisch
Leerlingen met een beeldwoordenboek op weg helpen in een vreemde taal gaat eenvoudig met de serie Mijn eerste ... woorden. Aan de hand van afbeeldingen ontdekken leerlingen hoe ze woorden in een vreemde taal makkelijk zelf kunnen leren en uitspreken. De alledaagse woorden in het boek behoren op deze manier snel tot het vocabulaire van uw leerlingen! Beschikbaar zijn de talen Engels, Frans, Duits én Arabisch.


 
 
 • Hoe 100 onregelmatige Engelse werkwoorden oefenen?
 • Engels elke dag, met alle zintuigen?
 • Languagenut: online taal-leeromgeving
 • Differentieren met Sterrenwerk Engels
 • Een leerlijn voor 4x per week Engels?
 • Beeldwoordenboeken Engels, Frans, Duits, Arabisch

 •  
   


  Engelse woordjes


  Schubitrix Engels  Boekpakket Engels informatief en fictie


  Qui a la carte?


  Leren door doen Engels