Klik hier als u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen en online wilt bekijken.

16-09-2014
Met één keer per week Engels haalt een school ongetwijfeld kerndoelen Engels, maar leren uw leerlingen er ook Engels mee? Kies voor uw klassen voor vaker en afwisselender Engels en geef kinderen hierin veel vrijheid. Kan dat niet met uw bestaande methode, dan kan dit zeker door gebruik te maken van de gevarieerde, flexibel inzetbare lesmaterialen uit onze Leerlijn Engels. Met daarin bijvoorbeeld de doordachte oefening met raps en songs van Carole Nicole uit English! English!, de 100 leesboeken op 10 (!) niveaus van Wings Online of de taal-oefenomgeving Languagenut Online. Daarnaast is er nog veel meer keus aan leermiddelenoplossingen waarmee uw school uw methode Engels ambiteus kan aanvullen en zelfs kan vervangen. Schoolsupport kent ze!

Wings: lees samen of alleen (maar lees!)
Met Wings Online lezen leerlingen individueel op pc ot tablet en samen op uw digibord! Deze online leesserie met 10 leesniveaus Engels (die ook als boekjespakket verkrijgbaar is) maakt gebruik van een tekst-beeld integratie en doordachte herhaling van de Engelse grammatica in zinnen en tussen de boeken en levels. U zult versteld staan hoeveel Engels kinderen leren van het lezen van Wings boekjes. Wings series zijn ook als startpakket te bestellen. Er zijn 3 startpakketten (met een groot aantal leesniveaus). Neem deze maand nog een gratis proeflicentie.

Er zijn nog meer online oplossingen waarmee leerlingen Engels leren en oefenen:

- Met de liedjes in Singalong Online gaan kleuters en leerlingen in groep 3 en 4 in het Engels aan de slag met ritme en rijm. Zingen ontwikkelt taal enorm. 
- Met de online leesboekjes uit Traditional Tales Online lezen leerlingen uit alle groepen van de basisschool bekende sprookjes.
- Picture Books Online biedt verhalen die leerlingen (groep 3-4) kunnen lezen en beluisteren. Na afloop kunnen ze met de karakters uit het verhaal zelf collages maken.
- De spannende verhalen van Eerie Tales Online dagen leerlingen in groep 4-8 VVTO of plusleerlingen uit.
Engels elke dag, met alle zintuigen?
Niet alle leerlingen zijn in de eerste plaats 'woordslim'. Velen zijn juist meer 'beeldslim', 'muziekslim' of 'beweegslim'. Daarom vindt u bij Schoolsupport ook oplossingen die een beroep doen op alle zintuigen en 'intelligenties' van uw leerlingen. Ze leren Engels óók door groepsspelletjes, knutselopdrachten, liedjes, leerpuzzels en raadsels. Op de webpagina Leren door doen: Engels vindt u veel variatie voor Engels in groep 3 tot en met 8.De rijke leesomgeving Engels bestaat
Voor € 699 heeft u een Schoolbibliotheekpakket Engels met 100 leesboekjes mét audio voor groep 3 t/m 8. Bestaande uit vier series leesboeken: Wings, 321Go!Trailblazers en InfoQuest. Het is een compleet pakket dat naast de leesboeken ook audio, handleidingen en werkbladen bij de leesseries bevat. Het leespakket heeft een oplopende moeilijkheidsgraad. Kortom: hét begin van een rijke leesomgeving Engels. Daag uw leerlingen uit, ze willen graag!
Differentieren met Engels werkt
Sterrenwerk Engels bestaat uit drie series pluswerk, voor de cognitief (meest) begaafde leerlingen van 8-10, 10-12 of 9-12 jaar. Sterrenwerk Engels biedt leerlingen veel uitdagend zelfstandig werk. Elke serie is bovendien voorzien van audio en handige antwoordenboeken. Het effect: leerresultaten voor uw leerlingen en voor de leerkracht ‘slim differentiëren met het meest aantrekkelijke extra en keuzewerk van Nederland’! Met één van de startsets neemt u de proef op de som. Bekijk voorbeelden van werkboeken op onze website.English-English VVTO met zang, rap en rijm
Engels starten vanaf groep 1 of 3 of 5: het kan met English! English! Een aanpak met songs, raps, drama en rhymes die fantastisch werkt en uw leerlingen op een aansprekende en effectieve wijze Engels leert spreken en verstaan! Laat u overtuigen door de demo's en download gratis een proefles van deze inspirerende, communicatieve en effectief gebleken lesaanpak die u ook nog makkelijk inpast in uw dagelijkse planning. Liedjes en melodieën uit onze kindertijd onthouden we vaak moeiteloos en dat is de kracht van English-English.
Leerkrachten die de praktijklessen zien van deze unieke aanpak met boek, cd-rom (met worksheets en activities) en audio-cd's (én deels digibordsoftware), raken overtuigd. Ook geschikt voorafgaande aan uw bovenbouwmethode. Bekijk de demo's en raak enthousiast!Languagenut: online taal-leeromgeving
Languagenut is een effectieve en populaire online taal- en oefenomgeving vanaf groep 4 of 5. Deze biedt een grote variatie aan taaloefeningen in spelvorm, met audio opties, songs en online boekteksten. De mogelijkheid om gouden en zilveren medailles te verdienen motiveren leerlingen nog extra om te werken met dit online talenprogramma, dat ze overigens ook thuis verder kunnen oefenen!

Naast Engels zitten ook standaard Spaans, Italiaans, Frans, Duits, Chinees en Japans in deze taal-leeromgeving. Nieuw in het LVS is bovendien de mogelijkheid om huiswerk klaar te zetten voor uw leerlingen. Languagenut maakt een matige of verouderde methode Engels geheel overbodig: stop daarmee, bespaar op de werkboeken en stap z.s.m. over naar Languagenut. Meer voldoening en motivatie en verbluffend goede resultaten voor Engels. Door het online karakter heeft u de klassikale verwerking op uw digibord (en de differentiatie voor de andere talen achter de hand!) 
 
 • Wings: lees samen of alleen (maar lees!)
 • Engels elke dag, met alle zintuigen?
 • De rijke leesomgeving Engels bestaat
 • Differentieren met Engels werkt
 • English-English VVTO met zang, rap en rijm
 • Languagenut: online taal-leeromgeving

 •  
   


  Rondo Engels - onregelmatige werkwoorden


  Singalong Online


  Eerie Tales Online  InfoQuest


  Trailblazers


  321Go!


  Engelse woordjes


  Mijn eerste ... woorden