Klik hier als u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen en online wilt bekijken.

16-10-2014
Onderwijs vanuit thema's inspireert en motiveert leerlingen zeer. Leerinhouden uit verschillende vakken en vaardigheden worden in een context aangeboden, in het verlengde van natuur- en zaakvakkenonderwijs of binnen keuzewerktijd of projecttijd. Leerlingen leren meer wanneer ze zelf een grotere bijdrage leveren aan hun leerproces. Dat motiveert, is effectief en ook makkelijk te koppelen aan zelfstandige werktijd. Met Themaplein, integreert u de vakoverstijgende aanpak 100% in uw onderwijs voor groep (6), 7 en 8. Meer aanvullend op methoden (én voor extra uitdaging of de kieskast) biedt Schoolsupport vakoverstijgende leermiddelen zoals Kant en Klaar (Plus), Doemappen en Presenteren is leren. Deze leermiddelen van Schoolsupport geven u een stevig houvast bij vakoverstijgend werken en verrijken!

Verbreden en verdiepen met zelfgekozen thema's
Met de serie Presenteren is leren heeft u een praktische serie stappenkaarten beschikbaar rondom allerlei thema's geschiedenis, natuur en techniek vanaf groep 6. Uw leerling schrijft tekst en zoekt beeld en maakt daarmee een presentatie op eigen niveau. Bij de stappenkaarten zijn korte filmpjes geselecteerd uit de Schooltv en Teleblik filmarchieven. Hoogwaardig filmmateriaal dat nauw aansluit bij een thema op de stappenkaart en handig om voorkennis te activeren bij uw leerling. Stel daarna eisen aan de presentaties van uw leerlingen en verbreden én verdiepen in een zelfgekozen thema gaat vanzelf. Presenteren is leren kaarten zijn er altijd op 3 niveaus (dus voor elke leerling) en zijn al in te zetten vanaf groep 6, voor alle of alleen uw plus-leerlingen.Vakoverstijgend voor hb-leerlingen: KEK Plus!
Pientere leerlingen kunnen uitstekend uitgedaagd worden met de verdiepende thema’s van Kant en Klaar Plus; kopieermappen vol pittige, stimulerende en uitdagende opdrachten binnen grote thema's. Kant en Klaar Plus mappen zijn er voor (hoog)begaafde kinderen van groep 5 t/m 8. Per thema komen reken-, taal- en wereldoriënterende taken en activiteiten gevarieerd aan bod. Kant en Klaar Plus biedt ook mogelijkheden voor duo- of groepswerk en samenwerkend leren. Per map twee grote thema's. Bestel zonodig met recht-van-retour.Thematisch en planmatig: dat is Kant en Klaar!
Zelfstandig leren werken rond thema’s i.c.m. met plannen, contractwerk, initiatief nemen, evalueren – daarvoor biedt Kant en Klaar direct inzetbare kopieermappen voor groep 3 t/m 8.
Vier vakoverstijgende thema’s voor elk leerjaar, oplopend in moeilijkheid en altijd met differentiatiemogelijkheden. Er zijn steeds opdrachten op drie niveaus voor de zwakkere, gemiddelde en cognitief begaafde leerling. Maak kennis en bestel desgewenst twee mappen met recht van retour. (vermeld de actiecode ZZ0001 in het Opmerkingenveld)Integratie van vakken met Themaplein voor de bb?
Themaplein is er voor leerlingen in de bovenbouw die willen onderzoeken, weten en leren. En wie wil dat nu niet? Bij deze drie kernwoorden zijn er uitdagende werkvormen en verwerkingsopdrachten voor de leerlingen. Dit houdt werken met Themaplein keer op keer leuk, leerzaam en uitdagend. Leerlingen gaan in verschillende hoeken aan de slag met werkbladenblokken, opdrachtkaarten en een digitale leeromgeving en leggen hun eigen portfoliomap aan. Leerlingen leren veel meer door de actieve bijdrage aan het eigen leerproces en het maken van een eigen portfolio. Vraag om een zichtzending en werk een periode met Themaplein of bezoek ons op de NOT 2015.Thematisch knutselen en leren in de ob?
Voor jonge kinderen is het heel belangrijk dat ze met verschillende materialen aan de slag te gaan, liefst binnen thema's. Door te experimenteren en te spelen bouwen kinderen kennis op van de wereld om hen heen. De Abimo Doemappen staan vol knutselideeën voor handvaardigheid, natuur en techniek waarmee uw leerlingen op ontdekkingstocht gaan. Er zijn praktijkmappen om met kleuters met ontdekkingsdozen te werken en mappen met knutselopdrachten bij diverse thema’s voor de jonge en oudere leerlingen. Bestel doe-mappen zonodig met recht van retour.
 
 
 • Verbreden en verdiepen met zelfgekozen thema's
 • Vakoverstijgend voor hb-leerlingen: KEK Plus!
 • Thematisch en planmatig: dat is Kant en Klaar!
 • Integratie van vakken met Themaplein voor de bb?
 • Thematisch knutselen en leren in de ob?

 •  
   


  De Wereld in Infographics


  Prikbord Plus+  Zinder


  4Kids-serie


  De wereld in een doos


  Tijd Over?!


  Larsen Leerpuzzels - Learning English