Klik hierals deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven17-05-2010
De Zorg voor rust -serie geeft elke leerkracht, elke (i)rt-er, ib-er en elk schoolteam inspiratie en nieuwe ideeën! Alweer twee nieuwe delen verschenen! Irene's Heim handboek met Powerverhalen voor kids en De magische kracht van poppen van Hubert Stuyvaert. Twee nieuwe toppers in de al zo succesvolle serie Zorg voor rust. En nog een geheimtip: SOS Conflict!

Powerverhalen maken problemen bespreekbaar
VERS VAN DE PERS! Met de powerverhalen en imaginaties in dit nieuwe boek dat deze week officieel verschijnt in Nederland kan een kind makkelijker praten over zijn probleem en er daarnaast ook zelf een oplossing vinden!  Het powerverhaal is een unieke methode die kinderen oefent bewust om te gaan met doelen, belemmerende factoren en eigen kwaliteiten. De combinatie van duidelijke verhalen en speelse werkvormen waar meerdere zintuigen bij betrokken worden (de imaginaties) maakt thema’s bespreekbaar die nooit zomaar aan de orde komen. Dat kan in de groep, maar ook 1 op 1. Powerverhalen voor kids van Irene Heim geeft kinderen de mogelijkheid zich te uiten en/of begrip te krijgen voor medeleerlingen en is een absolute must voor elke professional in onderwijs en jeugdzorg. > Lees meer

 


De magische kracht van poppen
Als de pop in de les te voorschijn komt, zijn kinderen erdoor gegrepen. De pop neemt ze mee door zijn spel, verhaal, liedje, missie of grappen. In De magische kracht van poppen staan ontzettend veel praktijkvoorbeelden, lesideeën, geschiedenis, weetjes en heel veel tips om poppen op een succesvolle manier in te zetten. Het is een heel rijk boek dat een fantastische inspiratiebron is voor alle kleuterjuffen en begeleiders in de kinderopvang die met poppen werken of willen gaan werken. 

 


Dé oplossing voor conflicten
Nieuwe inzichten en oplossingen voor conflicten en misverstanden in de communicatie tussen kinderen en tussen kinderen met leerkrachten of ouders.
De uitgave SOS Conflict! geeft handvatten om op een praktische en doeltreffende manier conflicten in de klas op te lossen. Het boek en de oefeningen op cd-rom geven nieuwe inzichten bij misverstanden in de communicatie. De auteur is een ervaren leerkracht en begeleider. De theorie over geweldloze communicatie heeft zij zeer inzichtelijk verwerkt in praktijkvoorbeelden en praktische handvatten. Met veel voorbeelden en nuttige opdrachten.
Iedere leerkracht en opvoeder heeft te maken met conflicten tussen kinderen. Pesten, misverstanden, ruziemaken, uitsluiten, kwetsen. Het zijn zaken die helaas regelmatig voorkomen. De wijze waarop je als kind leert omgaan met conflicten, heeft gevolgen in je verdere leven. Als leerkracht kun je een constructieve bijdrage leveren door leerlingen goed te begeleiden rond conflictsituaties. > Lees meer

 Powerverhalen maken problemen bespreekbaar

De magische kracht van poppen

Dé oplossing voor conflictenLeer meer in sfeer


Grote Snoezelboek, Het


Twee maten rust


Op zoek naar kwaliteit in tso/bso?

IB-ers en AB-ers opgelet!

Nog 2 dagen voor 2000 euro VVTO-subsidie in 2010!

Geef leerlingen ook een stem!

Hoe belangrijk is woordenschatontwikkeling?

Ga naar nieuwsbrief archief

Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief of om de nieuwsbrief op een ander adres te ontvangen.