12-11-2010
Beginnende gecijferdheid: het belang is groot, maar hoe systematisch pakken we het aan? En als een leerling in groep 3 de basis niet heeft, wat doe je dan? In deze nieuwsbrief speciale aandacht voor  Klaar voor de start - beginnende gecijferdheid . Weer zo'n handige en flexibel inzetbare ib/rt en schoolset van Schoolsupport met handelingsmaterialen, handleiding en een serie werkschriften voor zelfstandig werk om met leerlingen in groep 2 en 3 systematisch rekenbasisvaardigheden te ontwikkelen. 

'Rekenen met succes' ...: dat had ook de naam van deze nieuwsbrief kunnen zijn, of ... 'rekenen met meerdere zintuigen'. Met rap en rijm, met je ogen dicht, met rekenkaarten, met soma blokjes, met geometrische vormen, met puzzels, met posters of met de nieuwe softwareserie voor retentietraining. Lees verder of klik op de uitgaven rechts. Interesse? Bij elke uitgave vindt u voorbeeldpagina's, handleidingen, e.a. om zich een goed beeld te vormen. Bestel zonodig met recht-van-retour.
Leg hier de beste basis voor rekenvaardigheden!

Klaar voor de start – beginnende gecijferdheid
voor groep 2 en 3 is verschenen! Beschikbaar als een ib/rt, klasset of een schoolset. Klaar voor de start is een speelse, betaalbare en doordachte, maar ook een systematische aanpak om een goede rekenkundige basis te leggen bij jonge kinderen. Compleet met materialen en oefenboekjes. Zelfstandig (ook door kleuters!) alleen of in groepjes uitvoerbaar. Deze leerlijn beginnende gecijferdheid ondersteunt het succesvol leren rekenen en wiskunde op de basisschool en heeft al lovende kritieken gehad.. Ook nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie bij de titel of bestel een set met recht-van-retour.
Bij de bestelling van een schoolset ontvangt u bovendien - alleen de maand november - een gratis Tafel Trainer cd.
Een schot in de roos: RAAK hoofdrekenen!

Extra oefening in kleine stapjes is ook mogelijk met de nieuwe series kopieerboeken RAAK Hoofdrekenen tot 10 (3 delen) en tot 20 (5 delen). Omdat de leerinhouden in hele kleine stappen worden aangeboden (én op een speciaal motiverende wijze!) zit de kracht in de 'herhaling' en 'extra oefening'. U kunt bovendien zeer gericht volgen waar uw leerling(en) struikelen. De tweetalkaarten die ook in de kopieerbloks zitten bieden tweetal-oefening en motiveren extra. Klik voor informatie: Raak Hoofdrekenen en Raak Visuele waarnemingRetentietraining digitaal: voor extra oefening

X-software
is betaalbare software voor 'retentietraining': biedt extra oefening aan leerlingen binnen een RT-setting of voor gerichte extra oefening in de klas. Het gaat om extra oefening op verschillende gebieden: tafels, automatiseren, stipsommen, sommen, werkwoordspelling en woordenspelling. Download demo's van de verschillende software en ervaar de mogelijkheden en het gemak van X-software. De aanschafkosten zijn éénmalig en updates online op te halen via de software. • Leg hier de beste basis voor rekenvaardigheden!
 • Een schot in de roos: RAAK hoofdrekenen!
 • Retentietraining digitaal: voor extra oefening


 • Tafels enzo


  Rekenen met je ogen dicht


  Rekenen met ... SOMA kubussen


  Rekenen met ... Voertuigen, Vliegtuigen en Schepen


  Rekenkaarten Tafels tot 12


  Geometrie voor de basisschool


  Larsen Leerpuzzels - 1,2,3 Getallen en rekenen 0 tot 9


  Stimulus posterseries


  Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief of om de nieuwsbrief op een ander adres te ontvangen.